nowe produkty/usługi internet media/marketing/reklama

Startuje #DzieńdobrylatoWP

#DzieńdobryWP zmienia kierunek na wakacyjny i pod nazwę #DzieńdobrylatoWP umilać będzie weekendowe poranki. Pierwsze wydania programu już 8 i 9 lipca. Prowadzący zapraszają na rozmowy na tematy lifestylowe, poradnikowe i ważne społecznie, a także komentarze do bieżących wydarzeń politycznych.

W #DzieńdobrylatoWP widzowie zobaczą to wszystko, co zwyczajowo pojawiało się w #DzieńdobryWP, ale w lżejszej formie, tak by lepiej zestroić się z klimatem letniego poranka - czasu, gdy przy porannej kawie mamy ochotę na więcej treści o charakterze lifestylowym. Redakcja już szykuje arsenał pomysłów, wizyty gwiazd showbiznesu, sportu, ekspertów w dziedzinie podróży, urody, technologii czy kuchni, oczywiście nie zabraknie bieżących tematów politycznych.

#dziendobrylatoWP_LOGO.jpg

Z powodzeniem łączymy oczekiwania reklamodawcy i widzów. #DzieńdobryWP prezentuje atrakcyjne materiały lifestylowe i publicystyczne, które docierają zarówno do widzów telewizji WP, jak i użytkowników wszystkich serwisów Grupy Wirtualna Polska. Mnogość realizacji reklamowych to przede wszystkim siła synergii silnego online z dynamicznym offline. – mówi Aleksandra Pietrzyk, Dyrektor ds. Sprzedaży. - Klienci cenią  nasze dedykowane akcje niestandardowe. Wszystkie nasze realizacje są jednocześnie emitowane w tradycyjnej TV oraz dystrybuowane w online w ramach SG; wp.tv, social media oraz serwisów Grupy. Liczba ponad 90 akcji komercyjnych zrealizowanych w ciągu pół roku nadawania formatu #DzieńdobryWP, między innymi dla Avon, Ergo Hestia czy Rexona, to potwierdza  – dodaje Pietrzyk.

W roli prowadzących zobaczymy Małgorzatę Serafin na zmianę z Maciejem Orłosiem. Emisja programu rozpocznie się o godz. 9:00 i potrwa do godz. 1o:00. Na najbliższy weekend zaplanowano:

SOBOTA (08.07)

• Loża komentatorów: Jacek Żakowski, Paweł Lisicki, Kamila Baranowska, Sławomir Sierakowski – echa po wizycie prezydenta Donalda Trumpa w Polsce – polityczne podsumowanie tygodnia
  • Magda Pomorska – WP Kuchnia – szybkie i proste koktajle, inspirowane kuchnią Amerykańską. Jak szybko i fajnie robić posiłki, niedużym kosztem?
  • Borys Szyc – opowie o swojej wizycie w Puszczy Białowieskiej i jej ochronie
  • Wakacje z seniorem – akcja Stowarzyszenia „mali bracia Ubogich” wspierającego seniorów
  • Kasia Sokołowska – jak dobrać biżuterię do naszej stylizacji – również na wakacje

NIEDZIELA (09.07)

• Barbara Kurdej-Szatan – uwaga na kleszcze! Opowie o trudach leczenia, diagnozy choroby i trudach życia z nią
  • Ratownicy medyczni – Opowiedzą o trudach swojej pracy i dlaczego dla pasji oraz chęci pomocy innym – nadal pracują w tak trudnych warunkach
  • Podróżnicy z bloga Łopacińskich Świat: mama – Eliza Łopacińska i dzieci Tomek oraz Łucja – o wspólnym podróżowaniu z dziećmi w wakacje.
  • Magda Pomorska z WP Kuchnia – przygotuje smaczne i proste przekąski dla dzieci, które z łatwością można zabrać w podróż i się „nie psują”
  • Karolina Wierzbińska z WP Turystyka – o ciekawych destynacjach na wakacje w Polsce, gdzie można aktywnie spędzić czas z dziećmi i gdzie zarówno dzieci, jak i rodzice się nie nudzą

Michał Siegieda
Dyrektor Biura Komunikacji Korporacyjnej/Rzecznik Prasowy, Wirtualna Polska Holding S.A.

michal.siegieda@grupawp.pl

michal.siegieda@grupawp.pl