ekonomia/biznes/finanse

J.P. Morgan rekomenduje: przeważaj dla akcji Pekao z ceną docelową 147 zł.

27.06.2017 | Bank Pekao SA

J.P. Morgan opublikował nowy raport dotyczący największych banków w Polsce. Analitycy tego banku zalecają przeważanie akcji Pekao, a cenę docelową ustalili na 147 zł.

Analitycy  J.P. Morgan wycenili wartość akcji Banku Pekao S.A. na 147 zł, czyli o około 20% powyżej obecnej ceny rynkowej. W ich opinii akcje banku stały się niedoszacowane ze względu na obawy inwestorów związane z ewentualnymi zmianami strategii w wyniku zmiany struktury właścicielskiej. Analitycy J.P. Morgan podkreślają jednak, że obecna wycena odzwierciedla już negatywne scenariusze.

Bank Pekao S.A.
Departament Komunikacji

media@pekao.com.pl

Bank Pekao SA działa od 88 lat, jest jedną z największych instytucji finansowych Europy Środkowo-Wschodniej. Biorąc pod uwagę siłę kapitałową mierzoną współczynnikiem wypłacalności, Bank Pekao jest liderem wśród dużych banków w Polsce i jedną z najsilniejszych kapitałowo instytucji finansowych w Europie (współczynnik Core Tier 1 na koniec pierwszego kwartału 2017 r. na poziomie 17,8%).

Bank Pekao S.A.
Departament Komunikacji