nowe produkty/usługi zdrowie praca

Dr hab. n.med. Bożena Walewska-Zielecka nowym Dyrektorem ds. Medycznych oraz członkiem Zarządu Medicover

20.06.2017 | Medicover

Od czerwca bieżącego roku dr hab. n. med. Bożena Walewska-Zielecka została powołana do Zarządu Medicover Sp. z o.o. oraz objęła stanowisko Dyrektora ds. Medycznych Medicover. Na stanowisku odpowiadać będzie m.in. za jakość medyczną, medycynę pracy, standardy profilaktyki oraz system zarządzania jakością i ryzykiem.

Dr hab. n. med. Bożena Walewska-Zielecka została nowym członkiem Zarządu Medicover Sp. z o.o. Jednocześnie objęła funkcję Dyrektora ds. Medycznych. Wcześniej pełniła funkcję Zastępcy Dyrektora ds. Klinicznych.  Z Medicover związana jest od 1995 roku.

Wieloletnie doświadczenie zdobyte w naszej firmie gwarantuje doskonałe zrozumienie jej funkcjonowania, priorytetów oraz kluczowych potrzeb. Wiedza o Medicover w połączeniu z doświadczeniem lekarskim i menadżerskim dr hab. n.med. Bożeny Walewskiej-Zieleckiej, pozwolą na efektywny rozwój podległego jej działu – komentuje Mirosław Suszek, Wiceprezes Zarządu, Dyrektor Pionu Operacyjnego i Medycznego Medicover Polska.

Bożena Walewska-Zielecka posiada stopień doktora habilitowanego nauk medycznych, jest patomorfologiem, lekarzem medycyny podróży i specjalistą w zakresie chorób wątroby. Zdobyła także szerokie doświadczenie jako wykładowca i pracownik naukowy Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

Równocześnie dr n. med. Piotr Soszyński objął nowo utworzone stanowisko Dyrektora ds. Systemów Medycznych. Odpowiadać będzie za utrzymanie i rozwój systemów medycznych, nadzór nad obszarem uprawnień i dostępu do systemów oraz bezpieczeństwa informacji, w tym danych medycznych wraz z koniecznym dostosowaniem do nowych wymogów prawnych UE oraz współpracę z innymi zespołami w zakresie rozwijania innowacji.

Medicover – 22 lat doświadczenia w zakresie opieki zdrowotnej

Grupa Medicover jest międzynarodową firmą medyczną oferującą pełny zakres opieki medycznej. W Polsce opiekuje się ponad 8 tys. firm i ponad 660 tys. pacjentów. Posiada 160 własnych placówek medycznych w różnych regionach Polski. Współpracuje także z ponad 1 700 placówkami partnerskimi w całym kraju. O zdrowie pacjentów troszczy się ponad 3000 lekarzy i 1100 pielęgniarek i personelu pomocniczego w placówkach własnych oraz przeszło 9 tys. lekarzy współpracujących. Medicover zbiera doświadczenia i poszerza zakres działalności już od ponad 22 lat. Ukoronowaniem dotychczasowego rozwoju firmy w Polsce było otwarcie w 2009 roku pierwszego, wielospecjalistycznego Szpitala Medicover  w warszawskim Wilanowie. Jako jedyna prywatna firma medyczna w Polsce, Medicover zapewnia swoim pacjentom pełną opiekę medyczną obejmującą usługi ambulatoryjne, diagnostykę laboratoryjną i obrazową, stomatologię aż po kompleksową opiekę szpitalną. Usługi dostępne w formie abonamentów i ubezpieczeń medycznych kierowane są zarówno do firm, jak i klientów indywidualnych. Grupa Medicover rozwija swoją działalność nie tylko w Polsce, ale również w innych krajach Europy. Więcej informacji na stronie

Medicover – 22 lat doświadczenia w zakresie opieki zdrowotnej