styl życia zainteresowania/hobby kultura/sztuka/rozrywka

Włącz telewizję WP - 15 - 18.06

W długi weekend, specjalnie dla widzów telewizji WP spragnionych rozrywki - maraton z „Kabaretem Moralnego Niepokoju” oraz premierowy występ Kabaretu Ani Mru Mru. Dla wielbicieli dobrego kina – komedia „Zakochany Molier”,  w której  tytułową rolę zagrał jeden z najbardziej uzdolnionych współczesnych aktorów francuskich, Romain Duris, znany z takich filmów, jak: "Smak życia", "Arsene Lupin" czy "Exils", mroczny thriller „Abecadło Mordercy”  oraz jeden z najdroższych wyprodukowanych w Europie filmów akcji „Klaun”

Zakochany Molier- czwartek  14:00 (15.06)

Widzowie telewizji WP będą mieli okazję poznać nieznany do tej pory epizod z życia słynnego dramatopisarza – tytułowego Moliera. Młody, nieznany jeszcze dramatopisarz przybywa do Paryża. Jest pełen zapału i chętny do tworzenia sztuki, ale jego dzieła okazują się klapą finansową. Zadłużony Molier ląduje w końcu w więzieniu. Na pomoc przychodzi mu znany paryski bogacz. Jourdain ma wobec młodego twórcy nietypowy plan. Pragnie, aby ten nauczył go umiejętności imponowania kobietom. Molier przybywa więc do domu Jourdaina w przebraniu świętoszkowatego Tartuffe'a. Szybko jednak jego uwagę przyciąga żona wybawiciela i…sprawa nabiera nieoczekiwanego obrotu.

Maraton z Kabaretem Moralnego Niepokoju w cyklu „Mistrzowie Kabaretu” - czwartek od 19:00 ( trzy odcinki) (15.06)

Podczas cyklu wystąpią najlepsi polscy kabareciarze. Śmiech do łez, szampański humor i błyskotliwe dowcipy.

W świat błyskotliwego dowcipu i satyry wprowadzi gości gospodarz programu - Maciej Orłoś.

Kabaret Moralnego Niepokoju

Kabaret Moralnego Niepokoju już od przeszło dwudziestu lat bawi nawet najbardziej wybrednych widzów. Nieustająco śmieszny, aktualny i trafnie puentujący absurdy polskiej rzeczywistości. Członkowie grupy ,która powstała na Wydziale Polonistyki Uniwersytetu Warszaw­skiego, wytykają głównie absurdy życia codziennego, relacji społecznych, nie stronią także od polityki. Zespół, w którego skład  wchodzi autor satyrycznego serialu „Ucho Prezesa” Robert Górski,  przedstawi w kabaretowym cyklu typowy dla siebie zbiór skeczy i piosenek. W programie najnowszy skecz „Jerzyk,  dziś nie piję”-czyli co zrobić, gdy żona zabrania mężowi napić się  z kolegami. Oprócz tego takie hity jak „Palenie”- zaskakująca rozmowa właścicieli psów czy „Odrabianie lekcji”-czyli codzienny koszmar każdego dziecka i rodzica. Spektakle Kabaretu Moralnego Niepokoju to świetny pomysł na rodzinne spędzenie czasu. Dowcipy są na tyle „cenzuralne” i łagodne, że  spektakl „Kabaretu Moralnego Niepokoju” spokojnie można obejrzeć z dziećmi. Jedno jest pewne- będzie śmiesznie!

Występują:

Robert Górski

Mikołaj Cieślak

Przemysław Borkowsk

Rafał Zbieć

Magdalena Stużyńska

Kabaret Ani Mru-Mru – piątek 20.00 (16.06)

Jak to? Z tym pytaniem podczas swojego występu zmierzy się kabaret Ani Mru-Mru. Pochodzący z Lublina kabaret nieprzerwanie od 18 lat bawi widzów w salach w całej Polsce i przed ekranami telewizorów. Tym razem w na ekranie Telewizji WP ujrzymy najnowszy spektakl „Ostatnie Trio”. Jak to powiedzieć? Jak to działa? Jak to możliwe? Jak to było?- zostajemy zarzuceni tymi pytaniami…nie dostajemy jednak na nie odpowiedzi. I to właśnie jest nieodparcie śmieszne. Przez ponad 100 minut ze sceny rozśmiesza duet Wójcików (którzy nie są spokrewnieni) oraz Waldemar Wilkołek, który powoli wyrasta na drugiego wicelidera grupy. Możemy też uspokoić widzów, że tytuł „ostatnie takie trio”, nie zwiastuje zakończenia kariery a wręcz przeciwnie. Jest to niestandardowa zapowiedź powiększenia składu o grupę brazylijskich tancerek, prestidigitatora i kilku czołowych piłkarzy…cdn.

Występują:

Waldemar Wilkołek

Michał Wójcik

Marcin Wójcik
Abecadło mordercy – sobota 21:00 (17.06)

W sobotni wieczór w telewizji WP widzowie otrzymają solidną dawkę adrenaliny podczas emisji filmu „Abecadło mordercy” opartego o prawdziwe wydarzenia. To trzymająca w napięciu historia niewyjaśnionych morderstw, do których dochodziło w Ameryce w latach siedemdziesiątych. Morderca tak dobierał sobie ofiary, aby litera imienia, nazwiska i pochodzenia była identyczna. Obsesja odnalezienia mordercy jaka ogarnęła policyjną pani detektyw Megan Paige doprowadza ją do halucynacji, w których widzi zamordowane ofiary. Kiedy morderca atakuje po raz kolejny okazuje się, że wizje policjantki sprawdzają się. Czy to jednak pozwoli ocalić kolejną ofiarę?

Klaun - niedziela 22:00 (18.06)

Max Hecker (Sven Martinek) przed laty pracował jako tajny agent o pseudonimie Klaun. Gdy jednak trakcie jednej z akcji zginęła jego dziewczyna Claudia, mężczyzna zrezygnował z pełnego niebezpieczeństw zajęcia i postanowił rozpocząć wszystko od nowa. Nie mógł jednak zapomnieć o mordercach ukochanej kobiety i wciąż rozmyślał o zemście.. Nieoczekiwanie siostra Claudii Leah (Eva Habermann) wpada w ręce przestępcy Zorbeka (Götz Otto). Max robi wszystko, by historia sprzed lat nie powtórzyła się, a Leah wyszła z opresji cało. O pomoc w walce z bandytą prosi kumpla po fachu, Dobbsa (Thomas Anzenhofer). Razem opracowują plan działania, a Max ponownie staje się tajnym agentem. Rozpoczyna się zabójcza gra.

Koniecznie obejrzyj "Klauna" w telewizji WP

­

Michał Siegieda
Dyrektor Biura Komunikacji Korporacyjnej/Rzecznik Prasowy, Wirtualna Polska Holding S.A.

michal.siegieda@grupawp.pl

michal.siegieda@grupawp.pl