nowe produkty/usługi internet ekonomia/biznes/finanse

Młodzi zyskują z eKontem m

06.06.2017 | Grupa mBank

Klienci w wieku 18-24, zakładając rachunek dla młodych w mBanku, mogą zyskać 100 zł premii. A jeśli wezmą udział w konkursie i zaprojektują własną kartę płatniczą, mają szansę na dodatkowe 500 zł i udział w filmie popularnego YouTubera.

100 zł bonusu trafi do nowych właścicieli eKonta m, jeśli w ciągu pierwszych dwóch miesięcy spełnią dwa jasne warunki. Wystarczy, że co miesiąc przynajmniej pięć razy zapłacą kartą i choć raz zalogują się do aplikacji mobilnej. Z promocji można skorzystać do 11 lipca składając wniosek na stronie banku, w placówce lub przez infolinię.

Dodatkowo, bank zaprosił do współpracy popularnych YouTuberów. Ajgor i Blowek w pojedynku pod hasłem „Starcie w karcie” zachęcają młodych do korzystania z kart i zaprojektowania plastiku według własnego pomysłu. W mBanku dziś prawie 90% młodych, otwierając eKonto m, wybiera debetówkę z własnym zdjęciem.

Młody może dołączyć do drużyny jednego z YouTuberów i zaprojektować swój unikatowy plastik. Co tydzień Ajgor i Blowek nagrodzą po 10 najciekawszych ich zdaniem projektów premią w wysokości 500 zł. Pojedynek potrwa cztery tygodnie. Drużyna, która zbierze więcej kart, wygrywa, a 12 plastików stworzonych przez zwycięzców trafi na stałe do galerii wzorów banku. Wybrana grupa z każdej drużyny wystąpi też w filmie YouTubera. Pojedynek można śledzić na specjalnej stronie konkursu

eKonto m to propozycja mBanku dla młodych klientów. Rachunek może założyć już 13latek, a warunki korzystania z konta zmieniają się, zależnie od wieku i wymagań młodego człowieka. Klienci do 20 roku życia dostają podstawowy rachunek bez żadnych dodatkowych opłat. Później konto wciąż jest darmowe jeśli tylko płacą kartą.