styl życia zainteresowania/hobby kultura/sztuka/rozrywka rodzina

Dzień Dziecka – otwarte okno na Strefę Dzieci w Multimedia Polska

31.05.2017 | Multimedia Polska

c-855-400.jpg

Operator Multimedia Polska przygotował niespodziankę dla swoich najmłodszych klientów.

Od 1 do 18 czerwca udostępni Strefę Dzieci w otwartym oknie bez dodatkowych opłat dla wszystkich klientów telewizji cyfrowej.

Strefa Dzieci to wyłącznie wyselekcjonowane seriale i bajki sprzyjające rozwojowi dziecka. Podzielone na jasne kategorie wiekowe skierowane są do dzieci w wieku od 2 do 14 lat.

Bajki Strefy Dzieci to: bajki bez przemocy, znane i lubiane, blisko 2000 odcinków na bieżąco aktualizowanych.

Ostatnie nowości to nowe sezony najpopularniejszych seriali:  Masza i niedźwiedź, Baranek Shaun, to Timny, My Little Pony, Littlest Pet Shop.

Nieustannie rozwijamy Strefę Dzieci. Sprawdzamy statystyki wypożyczeń, przyglądamy się nowościom na rynku i podążamy za trendami. Stąd nasza oferta jest stale poszerzana o sprawdzone na rynku przeboje. Ostatnio dodaliśmy Stacyjkowo,  Lego Ninjago Reaktywacja i Lego Ninjago Rok Węży, Transformers Prime, Miffy. Przygody małe i duże. Nowością również są dwa pierwsze pełnometrażowe filmy z serii My Little Pony. Już niebawem pojawi się kolejna hit - serial Psi patrol.” – zdradza Edyta Bukowska, dyrektor Departamentu Programmingu Multimedia Polska.

Atrakcyjne dla dzieci sa także liczne audiobooki, w tym m.in. Baśniobór oraz opowiadania edukacyjne dla dzieci, a także teledyski z hitami dla najmłodszych.

Często wypożyczane są także programy do nauki języka angielskiego: ‘Word Party’ (od 2 do 6 lat) i ‘Yummy for Mummy’ (od 7 do 14 lat) oraz inne tytuły dla małych odkrywców, m.in.: ‘James May przedstawia’, czyli rozmowy z wynalazcami, którzy zmieniają fantastykę w rzeczywistość, ‘Einsteinek’, w którym animowana postać objaśnia teorie i wyniki badań Einsteina w przystępny sposób, ‘W pogoni za szczęściem’ i ‘W pogoni za snem’, podczas których gospodarze programów spróbują rozwikłać zagadkę szczęścia i snu, czy też ‘Minuta z astronomią’ z najciekawszymi 60-sekundowymi doświadczeniami astronomicznymi.

Aby skorzystać z pakietu Strefa Dzieci należy wejść w menu VOD na swoim pilocie od dekodera, przejść do katalogu Strefa Dzieci i uruchomić wybrany film. Każdy film można odtwarzać wielokrotnie, bez ograniczeń i dodatkowych opłat.

Dostęp do VoD Strefa Dzieci abonenci telewizji cyfrowej Multimedia Polska  mają na dekoderach, multimediago.pl - także w aplikacjach mobilnych.

Informacje o Multimedia Polska SA

Multimedia Polska SA to czołowy ogólnopolski dostawca usług telekomunikacyjnych – telewizji cyfrowej, szybkiego internetu stacjonarnego i mobilnego z pakietem bezpieczeństwa, a także telefonii stacjonarnej i mobilnej. Wśród kompleksowych usług dla domu spółka oferuje również: ubezpieczenie mieszkania, wideo monitoring, energię elektryczną oraz gaz. Szczegółowe informacje dostępne są na multimedia.pl oraz facebook.com/MultimediaPolskaSA.

Informacje o Multimedia Polska SA