wydarzenia ekonomia/biznes/finanse

Konto Direct dla Firmy ponownie na podium

26.05.2017 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

Oferta rachunku dla przedsiębiorców w ING Banku Śląskim po raz drugi z rzędu znalazła się na podium w rankingu kont firmowych przygotowanym przez portal najlepszekonto.pl. Konto Direct dla Firmy zajęło drugie miejsce w zestawieniu.

Na potrzeby sporządzenia rankingu rachunków firmowych, analitycy portalu porównali oferty banków dla osób planujących otworzyć swoją firmę oraz dla przedsiębiorców, którzy już prowadzą swoją działalność gospodarczą. Pod uwagę wzięto następujące kryteria: podstawowe informacje i koszty związane z rachunkiem; karta płatnicza i opłaty związane z jej użytkowaniem; koszty podstawowych operacji bankowych; produkty powiązane. Jako główne założenie przyjęto, że klient wykonuje wszystkie operacje bankowe przez Internet.

Jak podaje portal najlepszekonto.pl:

Konto Direct dla Firmy do dobry wybór dla przedsiębiorców, którzy podążają za technologiami i chcą mieć dostęp do konta nie tylko przez Internet, ale także dzięki aplikacjom mobilnym.

A jako największe zalety rachunku podano:

Jeżeli płacisz podatki, opłacasz ubezpieczenie i w miarę aktywnie korzystasz z karty – obsługa Konta Direct dla Firmy i karty będą praktycznie bezpłatne. W ramach rachunku firmowego otrzymujesz także dostęp do nowoczesnej aplikacji mobilnej.

Szczegóły rankingu dostępne są na stronie najlepszekonto.pl

Konto Direct dla Firmy to nowoczesne konto firmowe przeznaczone jest dla osób prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą lub w formie spółek cywilnych, jawnych, partnerskich korzystających z uproszczonych zasad księgowości oraz wspólnot mieszkaniowych, dostępne przez bankowość internetową. Klienci prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą korzystając z bankowości internetowej Moje ING mają do dyspozycji użyteczne funkcje, które pomagają w prowadzeniu własnej firmy: wykresy z wpływami i wypływami z konta firmowego, przypominanie o regularnych terminach płatności np. ZUS, Urząd Skarbowy, jeden formularz na wszelkie rodzaje przelewów ZUS. System Moje ING automatycznie dostosowuje się do urządzenia, dzięki czemu te same czynności można wykonać równie łatwo na smartfonie, tablecie i komputerze.

Ewa Szerszeń
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

ewa.szerszen@ing.pl

tel: +48 22 820-4117

Ewa Szerszeń
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

ewa.szerszen@ing.pl

tel: +48 22 820-4117