wydarzenia sprawy społeczne

Dzień Dziecka w SOS Wiosce Dziecięcej w Siedlcach

25.05.2017 | SOS Wioski Dziecięce

Dzień Dziecka to niewątpliwie jedno z ulubionych świąt wszystkich maluchów. Dlatego też SOS Wioska Dziecięca w Siedlcach po raz kolejny organizuje wyjątkowy Piknik Rodzinny, by ten dzień był jeszcze bardziej niezwykły.

Wspólna zabawa i dużo śmiechu – tak będzie wyglądać 1 czerwca w SOS Wiosce Dziecięcej w Siedlcach. Na uczestników Pikniku Rodzinnego czekają liczne atrakcje, m.in. trampolina, dmuchany tor przeszkód, gra w kręgle, bungee run, czy dmuchane piłkarzyki giganty. Niezależnie od wieku, każdy znajdzie coś dla siebie.

Organizacja tak hucznego i bogatego w atrakcję Dnia Dziecka, jest możliwa dzięki zaangażowaniu firmy Kaufland, Partnera Strategicznego Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce, która jest sponsorem całego wydarzenia. To już drugi raz, kiedy firma postanowiła wesprzeć Wioskę SOS przy tej okazji:

- W ubiegłym roku widzieliśmy, ile radości dzieci czerpały ze wspólnej zabawy, dlatego też bez wahania postanowiliśmy wesprzeć organizację Dnia Dziecka po raz drugi. Uśmiech na twarzach tych dzieci to chyba najlepsza nagroda i motywacja, by im pomagać  – mówi Małgorzata Wójcik-Koczur, CSR Manager z Kaufland Polska. Takie obchody Dnia Dziecka to nie tylko okazja do dobrej zabawy. Dzięki nim dzieci z Wioski SOS integrują się ze społecznością lokalną, nawiązują się przyjaźnie. Jest to także okazja do spędzenia czasu w gronie najbliższych – zarówno dla rodzin mieszkających w Wiosce SOS, jak i tych, mieszkających w okolicy.

- Ludzie przy natłoku spraw do załatwienia i obowiązków, często zapominają o tym, co najważniejsze, czyli rodzinie. Dla większości osób, to sprawa oczywista, natomiast historie naszych podopiecznych pokazują, że to naprawdę wielki dar, o który trzeba dbać. Organizując takie pikniki chcemy skłonić wszystkich, by choć na chwilę się zatrzymali i dostrzegli siebie nawzajem. Dzięki takim chwilom wzmacniamy więzi, dlatego też zapraszam wszystkich – małych i dużych, do wspólnego świętowania! – mówi Jarosław Świerczewski, Dyrektor SOS Wioski Dziecięcej w Siedlcach.

Obchody Dnia Dziecka rozpoczną się o godz. 14.00, w SOS Wiosce Dziecięcej w Siedlcach, ul. Dzieci Zamojszczyzny 37.