nowe produkty/usługi praca technologie

Jak skutecznie wykorzystać w biznesie nagradzane wyświetlacze profesjonalne Samsung?

Wyświetlacze Samsung QLED Signage UHD oraz Samsung LED IF cechują się wyjątkową jakością obrazu i wysokim poziomem wykonania. Urządzenia doskonale sprawdzają się w wielu branżach, przede wszystkim w retailu, reklamie czy marketingu. Obie grupy produktów, które swoje premiery miały podczas targów ISE 2017 otrzymały prestiżowe nagrody The 2017 Best of ISE w swoich kategoriach.

QLED Signage UHD Samsung jako lepszy sposób na dotarcie do klienta

Dzięki zastosowaniu technologii kwantowej kropki (Quantum Dot), wyświetlacze QLED Signage UHD prezentują najwyższej jakości obraz, bogaty w szczegóły. Supernowoczesne panele odwzorowują pełną paletę barw i potrafią uwydatniać subtelne detale obrazu ze zróżnicowanym poziomem jasności. Udoskonalenia te umożliwiają także uzyskanie głębszej czerni i czystszej bieli niezależnie od warunków oświetleniowych w pomieszczeniu. W połączeniu z optymalnym kontrastem i jakością obrazu wolną od wszelkich zniekształceń, wyświetlacze QLED Signage mogą uwydatnić niewidoczne wcześniej detale.

Poza aspektem innowacyjności i jakości ważnym kryterium przy ocenie produktów targów ISE jest ich rola i użyteczność w działaniach biznesowych. Wyświetlacze QLED Signage dają użytkownikom biznesowym dużo większe możliwości w zakresie udostępniania treści w zależności od swoich potrzeb. Panele bowiem mogą być instalowane w dowolnym położeniu, jednocześnie gwarantując szeroki kąt widzenia. Wytrzymała konstrukcja wyświetlaczy QLED Signage została zaprojektowana z myślą o długim czasie działania. Ponadto dzięki technologii Quantum Dot panele są przyjazne dla środowiska, wysoce efektywne i energooszczędne.

Panele QLED Signage zostały stworzone z myślą o klientach retailowych i biznesie, w którym dużą wagę przykłada się do jakości wyświetlanych reklam. Chcemy dostarczyć im rozwiązanie, za pomocą którego jeszcze skuteczniej dotrą do klientów. Doskonała jakość obrazu i realistyczne barwy przykuwają wzrok, uatrakcyjniają przekaz. To realnie przekłada się na poprawę odbioru takiej reklamy, zwiększa zapamiętywalność, a przez to wzrost liczby klientów i przychodów. – mówi Adam Parzonka, Sales Manager kategorii Large Format Display w Samsung Electronics Polska.

Nieocenione w biznesowych spotkaniach ekrany LED serii IF

Kolejnym produktem dla biznesu są panele LED z serii IF. Ekrany te charakteryzują się nie tylko doskonałą jakością obrazu, ale także prostotą konstrukcji i obudowy, dzięki czemu można je szybko i bezproblemowo zainstalować w dowolnym miejscu. Jest to szczególnie ważne dla placówek handlowych i usługowych, które często zmieniają aranżację swoich wnętrz – zapewnia Adam Parzonka.

Panele z serii IF stanowią idealną kombinację wysokiej jakości obrazu i intuicyjnej obsługi. Urządzenia wykorzystują technologię adaptacji, dzięki której każdy wyświetlacz analizuje i dostraja skalę szarości uzyskując wysoki kontrast, likwidując jednocześnie wszelkie zniekształcenia wizualne. Panele te umożliwiają również uzyskanie maksymalnej jasności, nawet dwukrotnie przewyższające parametry standardowych ekranów LED.

Integrated Systems Europe (ISE) to jedno z największych wydarzeń handlowo-wystawowych dla specjalistów z dziedziny AV i integracji systemów elektronicznych. Podczas targów aż dwie ważne nagrody zostały przyznane firmie Samsung. W kategorii Best New Indoor LED Product zwyciężyła seria IF, natomiast wyróżnienie w kategorii Best New Video Product otrzymał Samsung QLED Signage UHD.

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiruje ludzi na całym świecie i kształtuje przyszłość dzięki innowacyjnej technologii. Firma redefiniuje świat telewizorów, urządzeń ubieralnych, smartfonów, tabletów, aparatów fotograficznych, drukarek, sprzętu medycznego, rozwiązań sieciowych, półprzewodników i rozwiązań LED. Samsung jest również liderem w rozwoju Internetu Rzeczy, ze szczególnym uwzględnieniem takich zagadnień jak Smart Home i Digital Health. Spółka zatrudnia 319 000 pracowników w 84 krajach, a roczna wartość sprzedaży jej produktów wynosi 196 miliardów dolarów. Chcesz odkryć więcej? Odwiedź www.samsung.pl i news.samsung.com

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie