wydarzenia sport styl życia zainteresowania/hobby

Ekstremalna majówka ACH w Janowcu

26.04.2017 | Armageddon Challenge

Tego jeszcze w lubelskim nie było! 29 kwietnia w Janowcu odbędzie się pierwsza w historii edycja biegów przeszkodowych (OCR - Obstacle Course Racing). Organizatorem jest Fundacja Armageddon Challenge. Kilkuset biegaczy zmierzy się na 3 dystansach: 3, 6 i 9 km. Na trasie do pokonania ponad 50 przeszkód! Patronat honorowy nad imprezą objął Wójt Gminy Janowiec!

Do imprezy dołączyli prawdziwi mistrzowie – Kinga Archuk, Mariusz Wach oraz Adrian Kowal. Uczestnicy i widzowie będę mogli z nimi pobiec, porozmawiać i wziąć autografy. Całe działanie ma charytatywne tło - w ramach zawodów organizowane jest również wsparcie dla małego Jasia, który ma 8 lat, od urodzenia choruje i jest mieszkańcem gminy Janowiec.

Uczestnicy pobiegną na trzech dystansach - Beginner 3 Km i 15 przeszkód, Runner 6 km 25 przeszkód oraz Warrior 9 km i 50 przeszkód. Nowa lokalizacja daje bardzo duże zróżnicowanie trasy – będzie bieg w wodzie, na janowieckim zamku, fragmenty trasy będą w terenie leśnym, podbiegi, zbiegi, jak również puste przestrzenie obiektu, gdzie uczestników zaskoczy ogniowe tornado. Odcinek zasiek z drutem kolczastym ma 50 m! Na imprezie przewidziany jest także trasa dla dzieci w ramach ACH Kids – śmiało można przyjechać całą rodziną.

Impreza to świetny początek majówki. Na biegaczy i kibiców czeka w okolicy dużo atrakcji. Samo Miasteczko ACH zawiera strefę chillout, zróżnicowany punkt gastronomiczny, scenę, pokazy walk gladiatorów, stoisko edukacyjne Stowarzyszenia obronnego FIA oraz lokalnego klubu strzeleckiego. Chętni będą mogli postrzelać z broni palnej na strzelnicy. Zamek w Janowcu liczy ponad 500 lat. Niegdyś siedziba: Firlejów, Tarłów i Lubomirskich. Jest jednym z najokazalszych i najpiękniej położonych zamków w Polsce. Jego widok z Miasteczka ACH jest powalający. A po biegu polecamy odwiedzić z dziećmi Magiczne Ogrody, pierwszy sensoryczny park tematyczny w Polsce znajdujący się w miejscowości Trzcianki w gminie Janowiec. Po przekroczeniu magicznej bramy staniecie się częścią niezwykłego bajkowego świata, zamieszkałego przez tajemnicze istoty: smoki, skrzaty Bulwiaki, wróżki Smużki, psotliwe Mordole.

Osoby chcące wziąć udział w biegu mogą wykupić pakiet startowy na stronie www.armageddonchallenge.pl Udział będzie też można wykupić na miejscu w Biurze Zawodów ACH.

Po co stworzyliśmy organizację i fundację?

Po to by połączyć szczytny cel z pasją, by móc dać nadzieję innym, jak mi kiedyś ktoś dał i dzięki temu jestem tu gdzie jestem.

Doświadczyłem pomagania, doświadczyłem biegania i wspaniałego uczucia, jaką daje rywalizacja sportowa!

Robimy to dla Was i pragniemy zmotywować jak największą liczbę osób do zdrowego, aktywnego trybu życia i pomagania, bo dobro wraca ze zdwojoną siłą:

1. Upadłeś-powstań jak nie dasz radę wyciągnij rękę..
  2. Masz lęki-pozbądź się ich..
  3. Nabierz pewności siebie..
  4. Zacznij żyć pozytywnie..
  5. Pomagajmy innym, jeśli jesteś silniejszy pomóż stać się silniejszym komuś innemu..
  6. Zmień słowo „w nie mogę” – „w dam radę..”
  7. Każdy potrzebuję motywacji, my też potrzebowaliśmy i teraz chcemy dać ją Tobie..

Kochani pomagajmy, bo my na pewno będziemy do Końca Świata i…., to jest nasza deklaracja!

Nie zawiedziemy Was, ale bez Was nie będzie nas! Pamiętajcie o tym ” Razem możemy wszystko”

Po co stworzyliśmy organizację i fundację?

1. Upadłeś-powstań jak nie dasz radę wyciągnij rękę..
  2. Masz lęki-pozbądź się ich..
  3. Nabierz pewności siebie..
  4. Zacznij żyć pozytywnie..