styl życia zainteresowania/hobby towary konsumpcyjne

Młynek i rozdrabniacz 2w1

27.03.2017 | MPM

Rozdrabniacz/młynek do przypraw, nasion i kawy MMK-06M firmy MPM to urządzenie, które pomoże wszystkim tym, którzy lubią eksperymentować podczas przygotowywania posiłków dla siebie i rodziny. Oto 5 powodów, dla których warto go mieć we własnej kuchni.

1. Przypraw się z MPM!

Zioła i przyprawy już dawno zadomowiły się w polskiej sztuce kulinarnej. Pozwalają one wzbogacić lub wręcz wydobyć smak danej potrawy. Nic tak nie aromatyzuje posiłku jak świeże, odpowiednio rozdrobnione zioła!

2. Sposób na domową dietę bezglutenową

Osobom, które muszą wykluczyć gluten z diety z pewnością przyda się rozdrabniacz/młynek MMK-06M. Urządzenie pozwoli samodzielnie przygotować różne rodzaje mąki. Mąkę jaglaną otrzymamy przez zmielenie suchej kaszy jaglanej, a mąka ryżowa i migdałowa powstaje przez zmielenie ziaren ryżu/migdałów.

3. Orzechy warto jeść cały rok!

Orzechy to częsty dodatek do ciast i innych wypieków, które za niedługo zagoszczą na stołach z okazji Wielkanocy. Ze względu na ich korzystny wpływ na ciało i umysł, warto je jeść częściej niż tylko od święta i w różnej postaci. Drobno zmielone orzechy będą doskonałym uzupełnieniem wielu potraw, jak np. past serowych, ryżu, purée czy słodkich deserów. Pamiętajmy, że najlepiej je przechowywać w łupinach, aby zapobiec szybkiemu zepsuciu!

4. Świeżo zmielona kawa smakuje najlepiej!

Kawa w ziarnach może długo trzymać swój aromat i smak, dlatego warto ją mielić samemu bezpośrednio przed zaparzeniem. Tym sposobem dodamy jej co najmniej 50% jakości!

5. Wykonanie ze stali gwarantuje długi czas użytkowania!

Rozdrabniacz/młynek do przypraw, nasion i kawy MMK-06M jest wyposażony w dwa pojemniki o pojemności 70g: jeden do rozdrabniania ziół, zbóż i orzechów (z 4 ostrzami ze stali szlachetnej) oraz drugi do mielenia ziaren kawy (z 2 ostrzami ze stali szlachetnej). Obudowa urządzenia jest wykonana z niezawodnej stali nierdzewnej. Produkt umożliwia mielenie w sposób pulsacyjny (udarowy), dlatego idealnie się sprawdza podczas mielenia składników sypkich. Co więcej, przeźroczysta pokrywa rozdrabniacza pozwala na pełen wgląd w proces mielenia, dzięki czemu stopień rozdrabniania będzie pod kontrolą użytkownika.

Produkty firmy są dostępne w sklepach AGD RTV w całej Polsce: http://mpm.pl/gdzie-kupic/, a akcesoria do posiadanych już urządzeń (filtry do odkurzacza, mieszadło do miksera, itp.) można zamówić bez wychodzenia z domu tutaj: http://www.mpmstrefa.pl/.

Rozdrabniacz/ młynek do przypraw, nasion i kawy MMK-06M

Cena: 110 zł

Funkcje:

• obudowa ze stali nierdzewnej
  • możliwość mielenia w sposób pulsacyjny (udarowy)
  • przeźroczysta pokrywa
  • miejsce na nawinięcie przewodu sieciowego
  • zabezpieczenie przed uruchomieniem bez pokrywy
  • gumowe antypoślizgowe nóżki

Wyposażenie:

• dwa pojemniki ze stali nierdzewnej o pojemności 70 g:
  • do mielenia kawy z 2 ostrzami ze stali szlachetnej
  • do rozdrabniania np. ziaren zbóż, ziół i orzechów z 4 ostrzami ze stali szlachetnej

Parametry:

• zasilanie: 230 V 50/60 Hz
  • moc: 200 W
MPM

##

Informacje na temat firmy MPM

Firma MPM (dawniej MPM Product) powstała w 1989 roku. Jest dynamicznie rozwijającą się polską firmą oferującą klientom wysokiej jakości produkty AGD charakteryzujące się ciekawym wzornictwem oraz dobrą ceną. Swoją ofertę kieruje do osób, które przy zakupie urządzeń AGD kierują się zdrowym rozsądkiem - nie chcą płacić wygórowanej ceny, nie obniżając wartości produktu. W początkowym okresie asortyment firmy ograniczał się do produkowanego we współpracy z angielską firmą Strix czajnika bezprzewodowego Samba oraz innych modeli czajników. Zainteresowanie rynku wpłynęło na stopniowe powiększenie się oferty o kolejne urządzenia, takie jak roboty kuchenne czy termowentylatory. Obecnie w asortymencie firmy MPM znajduje się niemal 250 zmechanizowanych produktów do kompleksowego wyposażenia kuchni oraz innych pomieszczeń domowych. Producent oferuje urządzenia do gotowania i przyrządzania posiłków, takie jak blendery, roboty kuchenne i opiekacze; urządzenia do pielęgnacji włosów i ciała, m.in. suszarki i prostownice do włosów; wentylatory, grzejniki i klimatyzatory; odkurzacze oraz urządzenia dużego AGD. Produkty te sprzedawane są na terenie całego kraju w większości sklepów i marketów ze sprzętem AGD. Firma cały czas poszerza obszar swojej działalności, zdobywając rynki eksportowe. Obecnie współpracuje z sieciami sprzedaży na terenie Słowacji, Ukrainy, Litwy, Łotwy, Estonii, Węgier, Rumunii, Serbii i Białorusi. Strategią firmy MPM jest stałe rozszerzanie, ulepszanie oraz dopasowywanie oferty do potrzeb konsumentów.

MPM

##