nowe produkty/usługi internet ekonomia/biznes/finanse

Nowości dla użytkowników iPhonów w aplikacji ING Business

26.08.2016 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

Użytkownicy iPhonów otrzymali możliwość zalogowania do aplikacji ING Business oraz podpisywania transakcji za pomocą odcisku palca z wykorzystaniem technologii TouchID. Jest to kolejny krok mający na celu poprawę wygody i bezpieczeństwa bankowości elektronicznej  w segmencie korporacyjnym.

Nowa wersja ING Business wykorzystuje technologię 3D Touch, wprowadzoną w najnowszych iPhonach 6s i 6s Plus. Wyczuwa ona siłę z jaką użytkownik naciska na ekran, przyspieszając i ułatwiając wykonywanie wielu czynności. Mocniejsze naciśnięcie ikony aplikacji pozwala szybko przejść do aktualnych kursów walut lub zlecić nowy przelew. W samej aplikacji użytkownicy mogą teraz wywołać szybki podgląd szczegółów rachunku, zlecenia, operacji oraz odbiorców.

ING Bank Śląski jest pionierem nowatorskich rozwiązań kierowanych do klientów z tego segmentu. Wprowadzona w 2013 roku aplikacja mobilna ING Business jest ciągle rozwijana oraz dostosowywana do rozwoju platform mobilnych. W 2015 roku bank udostępnił klientom nową wersje aplikacji, która wprowadziła wiele usprawnień i nowych funkcji. Dodatkowo zmieniono całą grafikę, zgodnie z obecnymi trendami w zakresie user experience. Dowodem sukcesu aplikacji jest fakt że korzysta z niej ponad 20% użytkowników systemu ING Business.

Aplikacja ING Business na smatfony jest dostępna w sklepach Apple AppStore, Google Play, Windows Phone oraz BlackBerry World.

Piotr Utrata
Rzecznik Prasowy, ING Bank Śląski S.A.

Piotr.Utrata@ing.pl

tel: +48 22 820-4022

Piotr Utrata
Rzecznik Prasowy, ING Bank Śląski S.A.

Piotr.Utrata@ing.pl

tel: +48 22 820-4022