wydarzenia sprawy społeczne rodzina

Zubilewicz, Kwaśny oraz Ziemiec zapraszają na Marsze dla Życia i Rodziny

Tysiące plakatów, setki tysięcy ulotek, spoty video w Internecie i materiały promocyjne w lokalnych stacjach radiowych, a wszystko po to, by cała Polska wiedziała, że już 15 maja ulicami polskich miast przejdą Marsze dla Życia i Rodziny. Inicjatywę wsparły również znane postacie życia publicznego.

Wśród tych, którzy cenią sobie wartości rodzinne znaleźli się m.in.: prezenter Tomasz Zubilewicz, aktor  Marcin Kwaśny oraz redaktor Krzysztof Ziemiec.

Marsze dla Życia i Rodziny są manifestacją przywiązania do wartości rodzinnych i szacunku dla życia ludzkiego. Wydarzenie wyróżnia pogodny i afirmatywny charakter, ponieważ Marsze to przede wszystkim święto rodzin, stanowiące okazję do tego, by publicznie manifestować radość z posiadania rodziny i przywiązania do wartości ludzkiego życia od chwili jego poczęcia.

W tym roku Marsze przejdą ulicami 140 miast pod hasłem „Każde życie jest bezcenne!”. W ten sposób organizatorzy i uczestnicy wyrażą również swoje oczekiwanie, aby każdy człowiek – bez względu na etap swojego rozwoju, stan fizyczny, duchowy czy materialny – miał zapewnione prawo do życia oraz był otoczony powszechnym szacunkiem i opieką.

Organizatorzy Marszów dla Życia i Rodziny zachęcają do obejrzenia krótkich spotów z nagranymi zaproszeniami szeregu znanych i cenionych osób. Spoty te można znaleźć na kanale Marsz.TV portalu YouTubie. Informacje o Marszach można znaleźć również na Facebooku ( fanpage Marsz dla Życia i Rodziny) oraz na stronie www.marsz.org.