Niska cena, ale co z jakością? Czy powinniśmy bać się ukraińskiej żywności?

Powrót do informacji
data: 29.03.2019
rozmiar: 237.94 MB
czas trwania: 02:35
jakość materiału: HD
Wstaw film:

Wiktor Szmulewicz – prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych; Witold Choiński – prezes Związku Polskie Mięso; Jakub Olipra – ekonomista Credit Agricole Bank Polska

Pozostałe załączniki
Informacja dotycząca tego załącznika

Niska cena, ale co z jakością? Czy powinniśmy bać się ukraińskiej żywności?

29.03.2019 11:30 Informacja redakcyjna

W ostatnich latach Polska, tak jak i cała Unia Europejska, importuje coraz więcej żywności z krajów niewchodzących w skład Wspólnoty. Znacznie wzrasta zwłaszcza import z Ukrainy. Jest to sporym problemem dla polskich rolników i niepokoi Krajową Radę Izb Rolniczych, ponieważ import ten ma duży wpływ na spadek dochodowości naszej rodzimej produkcji zbóż, drobiu czy wieprzowiny. ...