Kuchnia 100 lat temu: pomimo biedy bardziej różnorodna niż teraz

Powrót do informacji
data: Mon Nov 05 14:45:00 CET 2018
rozmiar: 153.93907356262207 MB
czas trwania: 01:42
jakość materiału: HD
Wstaw film:

Dr hab. Jarosław Dumanowski – historyk sztuki kulinarnej, prof. Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu

Pozostałe załączniki
Informacja dotycząca tego załącznika

Kuchnia 100 lat temu: pomimo biedy bardziej różnorodna niż teraz

05.11.2018 14:45 Informacja redakcyjna

100 lat temu Polska odzyskała niepodległość. Na naszych ziemiach panowały wówczas bieda i głód. Jadano skromnie. Mimo to tamta kuchnia była o wiele bardziej zróżnicowana od obecnej… Kuchnia głodowa „W chwili kiedy odzyskano niepodległość, w 1918 r., polska kuchnia wyglądała na pewno źle. ...

Dla mediów

Jesteś wydawcą, dziennikarzem, blogerem? Uzyskaj akredytację i ciesz się bezpłatną licencją na wykorzystanie informacji, zdjęć, MP3, a także wideo - nawet w jakości TV!