Grillowane mięso zawiera szkodliwe substancje. Jak zmniejszyć ich stężenie?

Powrót do informacji
data: Fri Aug 11 06:00:00 CEST 2017
rozmiar: 162.55023956298828 MB
czas trwania: 01:47
jakość materiału: HD
Wstaw film:

mgr Ewa Marchlewska - dietetyk kliniczny w poradni Mój Dietetyk

Pozostałe załączniki
Informacja dotycząca tego załącznika

Grillowane mięso zawiera szkodliwe związki chemiczne. Jak zmniejszyć ich stężenie?

11.08.2017 06:00 Informacja redakcyjna

Na grillu Polacy najczęściej przyrządzają kiełbasę (45%) i karkówkę (25%). Zjadają te produkty z opiekanym chlebem oraz tłustymi sosami. Taki posiłek to prawdziwa bomba kaloryczna, która nie sprzyja zachowaniu dobrej kondycji organizmu – tym bardziej, że podczas pieczenia na powierzchni mięs powstają szkodliwe związki chemiczne. ...

Bezpłatne materiały

Jeśli jesteś wydawcą, dziennikarzem lub blogerem, uzyskaj akredytację i korzystaj z nieodpłatnej licencji umożliwiającej wykorzystanie treści.