Grillowane mięso zawiera szkodliwe substancje. Jak zmniejszyć ich stężenie?

Powrót do informacji
data: Fri Aug 11 06:00:00 CEST 2017
rozmiar: 162.55023956298828 MB
czas trwania: 01:47
jakość materiału: HD
Wstaw film:

mgr Ewa Marchlewska - dietetyk kliniczny w poradni Mój Dietetyk

Pozostałe załączniki
Informacja dotycząca tego załącznika

Grillowane mięso zawiera szkodliwe związki chemiczne. Jak zmniejszyć ich stężenie?

11.08.2017 06:00 Informacja redakcyjna

Na grillu Polacy najczęściej przyrządzają kiełbasę (45%) i karkówkę (25%). Zjadają te produkty z opiekanym chlebem oraz tłustymi sosami. Taki posiłek to prawdziwa bomba kaloryczna, która nie sprzyja zachowaniu dobrej kondycji organizmu – tym bardziej, że podczas pieczenia na powierzchni mięs powstają szkodliwe związki chemiczne. ...

Dla mediów

Jesteś wydawcą, dziennikarzem, blogerem? Uzyskaj akredytację i ciesz się bezpłatną licencją na wykorzystanie informacji, zdjęć, MP3, a także wideo - nawet w jakości TV!

Mon Jul 16 10:15:00 CEST 2018 Mon Jul 16 10:15:00 CEST 2018
Zarabiamy coraz więcej, ale wciąż nie chcemy o tym rozmawiać
Tue Jul 10 12:00:00 CEST 2018 Tue Jul 10 12:00:00 CEST 2018
Polacy przy wyborze wina nie kierują się już tylko ceną
Fri Jul 06 06:00:00 CEST 2018 Fri Jul 06 06:00:00 CEST 2018
Polacy kręcą kolejny film o wiedźminie. Czy projekt uda się sfinansować dzięki crowdfundingowi?
Thu Jul 05 06:00:00 CEST 2018 Thu Jul 05 06:00:00 CEST 2018
„Polska na Talerzu 2018”: 37% badanych jada na mieście, bo chce odkrywać nowe smaki
Tue Jul 03 06:00:00 CEST 2018 Tue Jul 03 06:00:00 CEST 2018
Korzystasz z darmowych filmów i zdjęć? Sprawdź, czy nie łamiesz prawa