wydarzenia towary konsumpcyjne ekonomia/biznes/finanse

Uroczyste otwarcie fabryki i nowej siedziby firmy TEEKANNE POLSKA

15.09.2017 | TEEKANNE Polska

Za nami inauguracja nowego biura i fabryki TEEKANNE, jednego z największych na świecie producentów herbaty. Oprócz zmiany lokalizacji marka świętowała także 25-lecie istnienia na polskim rynku.

Laserowe logo show, przemówienia przedstawicieli zarządu TEEKANNE oraz burmistrza Wieliczki - to niektóre z atrakcji, jakie czekały 15 września 2017 r. na osoby uczestniczące w inauguracji fabryki TEEKANNE POLSKA. Uroczysty charakter dopełnił przygotowany dla gości poczęstunek. Nowa siedziba firmy znajduje się obecnie pod adresem Kokotów 810, na terenie Wielickiej Strefy Aktywności Gospodarczej.

- Otwarcie fabryki to milowy krok w rozwoju TEEKANNE w Polsce. Postawiliśmy na nowe technologie, w związku z czym wzrosły nasze zdolności produkcyjne oraz możliwości rozwoju w kolejnych latach - mówi Beata Guzik, Operations Manager TEEKANNE POLSKA. - Nasza fabryka zaopatruje rynki Europy Środkowo - Wschodniej, a produkowany asortyment obejmuje ponad 120 różnych rodzajów produktów. Chcemy kontynuować rozwój na rynku, oferując klientom wysokiej jakości, pełne smaku herbaty - dodaje.

Nowoczesne rozwiązania produkcyjne

Teren Wielickiej Strefy Aktywności Gospodarczej został wybrany na miejsce nowej siedziby TEEKANNE ze względu na atrakcyjne pod względem komunikacyjnym położenie, które zapewni sprawną realizację dystrybucji. To właśnie z Małopolski są eksportowane produkty do pozostałych krajów Europy Środkowo - Wschodniej.

Innowacją w polskiej fabryce są maszyny nowej generacji, które mają większą wydajność niż dotychczasowy park maszynowy. Pozwalają one m.in. na wytwarzanie opakowań w nowym rozmiarze, bez zastosowania folii. Powiększone opakowania wytwarzane na linii Perfecta podnoszą widoczność produktów na sklepowej półce oraz poprawią komfort użytkowania.

Hala została dostosowana do aktualnych potrzeb polskiego oddziału z założeniem dalszego, intensywnego rozwoju technologicznego i logistycznego. Obiekt spełnia standardy obowiązujące w zakładach produkcyjnych TEEKANNE zlokalizowanych w pozostałych częściach Europy. Znacznie większa powierzchnia użytkowa i magazynowa pozwala na lepszą organizację stanowisk pracy oraz daje możliwość zwiększenia parku maszynowego w przyszłości a zastosowanie nowoczesnych rozwiązań zwiększa komfort pracy.

Koncern TEEKANNE to ponad 135 lat doświadczenia w zakresie produkcji herbaty.  Wykwalifikowani specjaliści nieustannie pracują nad stworzeniem kolejnych, oryginalnych wariantów smakowych herbaty, które dostarczają niezapomnianych wrażeń konsumentom w różnych zakątkach świata. Siedziba firmy TEEKANNE POLSKA mieści się w Kokotowie, a główna filia znajduje się w Dusseldorfie, w Niemczech (TEEKANNE GmbH & Co. KG). W asortymencie TEEKANNE Polska znajdziemy wiele rodzajów herbat, ponad 120 różnych produktów, które można znaleźć na sklepowych półkach nie tylko w Polsce, ale też w wielu krajach europejskich.

TEEKANNE. Tak smakuje herbata. Od 25 lat w Polsce.

www.teekanne.pl