wydarzenia handel styl życia

MPM agd S.A. na targach Home and Food w Warszawie

06.03.2017 | MPM

Już 8 marca 2017 r. w Warszawie, na terenie stadionu PGE Narodowy odbędą się targi branżowe Home and Food, na których profesjonaliści z branży będą mogli zapoznać się z nowościami małego i nieelektrycznego AGD polskiej firmy MPM.

Targi, które odbędą się po raz pierwszy, będą w całości poświęcone artykułom gospodarstwa domowego i żywności. Impreza skierowana jest przede wszystkim do sklepów wnętrzarskich i delikatesowych, concept storów oraz sektora HoReCa, poszukujących nowych inspiracji i trendów w obszarze artykułów gospodarstwa domowego, przechowywania i podawania żywności oraz np. dekoracji stołu.

MPM projektuje i produkuje sprzęt AGD - w ofercie znajduje się ponad 250 różnych produktów bardzo dobrej jakości w zróżnicowanej cenie. Firma towarzyszy Polakom od 30 lat, zna potrzeby i zwyczaje konsumentów, dlatego proponuje rozwiązania przemyślane i uszyte na miarę każdego domu: m.in. suszarki do grzybów i owoców, chłodziarki do wina, slow-juicery czy sprzęt do zabudowy kuchni o niestandardowych wymiarach. Ponadto, MPM jest producentem kultowych urządzeń, które udowadniają swoją niezawodność i skuteczność w zarządzaniu domem od 20 lat: m.in. robot wielofunkcyjny „Kasia”, ekologiczny odkurzacz Bora oraz czajnik „Samba”.

Podczas targów Home and Food, firma MPM zaprezentuje swoje urządzenia z kategorii małego AGD jak tostery, blendery, czajniki czy gofrownice oraz wysokiej jakości garnki, patelnie, brytfanny czy termosy. Dodatkowo, przedstawiciele MPM zapraszają o 13:45 na prezentację Slow Juicera połączoną z degustacją soku.

MPM agd S.A. zaprasza profesjonalistów do udziału w imprezie (sklepy, sieci handlowe, sektor HoReCa, dekoratorów wnętrz) przez rejestrację na: www.homeandfood.net.

Produkty firmy są dostępne w kilkudziesięciu sklepach AGD RTV w całej Polsce: http://mpm.pl/gdzie-kupic/, a akcesoria do posiadanych już urządzeń (filtry do odkurzacza, mieszadło do miksera, itp.) można zamówić bez wychodzenia z domu tutaj: http://www.mpmstrefa.pl/.

MPM

##

Informacje na temat firmy MPM

Firma MPM (dawniej MPM Product) powstała w 1989 roku. Jest dynamicznie rozwijającą się polską firmą oferującą klientom wysokiej jakości produkty AGD charakteryzujące się ciekawym wzornictwem oraz dobrą ceną. Swoją ofertę kieruje do osób, które przy zakupie urządzeń AGD kierują się zdrowym rozsądkiem - nie chcą płacić wygórowanej ceny, nie obniżając wartości produktu. W początkowym okresie asortyment firmy ograniczał się do produkowanego we współpracy z angielską firmą Strix czajnika bezprzewodowego Samba oraz innych modeli czajników. Zainteresowanie rynku wpłynęło na stopniowe powiększenie się oferty o kolejne urządzenia, takie jak roboty kuchenne czy termowentylatory. Obecnie w asortymencie firmy MPM znajduje się niemal 250 zmechanizowanych produktów do kompleksowego wyposażenia kuchni oraz innych pomieszczeń domowych. Producent oferuje urządzenia do gotowania i przyrządzania posiłków, takie jak blendery, roboty kuchenne i opiekacze; urządzenia do pielęgnacji włosów i ciała, m.in. suszarki i prostownice do włosów; wentylatory, grzejniki i klimatyzatory; odkurzacze oraz urządzenia dużego AGD. Produkty te sprzedawane są na terenie całego kraju w większości sklepów i marketów ze sprzętem AGD. Firma cały czas poszerza obszar swojej działalności, zdobywając rynki eksportowe. Obecnie współpracuje z sieciami sprzedaży na terenie Słowacji, Ukrainy, Litwy, Łotwy, Estonii, Węgier, Rumunii, Serbii i Białorusi. Strategią firmy MPM jest stałe rozszerzanie, ulepszanie oraz dopasowywanie oferty do potrzeb konsumentów.

MPM

##