nowe produkty/usługi internet kultura/sztuka/rozrywka technologie

Studio konesera, czyli Krychowiak, Boberek i Woronowicz o Samsung Smart TV

„Studio konesera” to nowy internetowy program kulturalny, w którym znane i lubiane osobistości rozmawiają o szeroko rozumianej kulturze, a także swoich ulubionych filmach i programach dostępnych w Samsung Smart TV. W trzech odcinkach zobaczymy Grzegorza Krychowiaka, Jarosława Boberka oraz Adama Woronowicza.

W rolę prowadzącego program wcielił się znany youtuber Jakub Dębski (Dem3000), który z niezwykłą dociekliwością prezentuje bogate zasoby Samsung Smart TV i sposoby korzystania z tej usługi. W trakcie rozmów stara się też poznać gusta zaproszonych gości. W pierwszym odcinku Grzegorz Krychowiak – piłkarz i koneser francuskiego „le YouTube” – opowiada o jednym ze swoich ulubionych dzieł filmowych. W kolejnych odsłonach Jakub Dębski rozmawia z Jarosławem Boberkiem oraz Adamem Woronowiczem m.in. o sztuce filmowej i wybitnych kreacjach aktorskich.

„Studio konesera” to program kulturalny, jakiego w Polsce jeszcze nie było. Gospodarz audycji, Jakub Dębski, z ogromną starannością dba o utrzymanie jak najwyższego poziomu audycji, która zarówno dla zaproszonych gości, jak i widzów jest prawdziwą intelektualną ucztą. Konwencja poszczególnych odcinków jest pomyślana tak, aby poprzez zabawne sytuacje pokazać wybrane funkcjonalności technologii Samsung Smart TV.

Samsung Smart TV to usługa, w której ogromnym zainteresowaniem cieszą się serwisy filmowe, takie jak Netflix, HBO GO, Film Box, Player, ale także YouTube, serwisy informacyjne i muzyczne. Jej największą zaletą - oprócz wysokiej jakości oferowanych filmów, seriali i informacji - jest swoboda wyboru. Użytkownik ogląda co chce i kiedy chce, a ramówka nie stanowi ograniczenia. Wystarczy podłączyć telewizor do internetu, aby przekonać się, że telewizory Samsung Smart TV to więcej niż telewizja.

Dzięki aplikacji Samsung Smart TV zdjęcia czy filmy można udostępniać z telefonu komórkowego czy komputera bezpośrednio na telewizorze. Dodatkowo, użytkownicy tabletów i smartfonów Samsung z funkcją Quick Connect (Szybkie połączenie) mogą wyświetlać treści z telewizora na swoim urządzeniu mobilnym.

Wszystkie odcinki „Klubu konesera” już teraz można obejrzeć online:
Odcinek 1 – Grzegorz Krychowiak
Odcinek 2 – Adam Woronowicz
Odcinek 3 – Jarosław Boberek

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiruje ludzi na całym świecie i kształtuje przyszłość dzięki innowacyjnej technologii. Firma redefiniuje świat telewizorów, urządzeń ubieralnych, smartfonów, tabletów, aparatów fotograficznych, drukarek, sprzętu medycznego, rozwiązań sieciowych, półprzewodników i rozwiązań LED. Samsung jest również liderem w rozwoju Internetu Rzeczy, ze szczególnym uwzględnieniem takich zagadnień jak Smart Home i Digital Health. Spółka zatrudnia 319 000 pracowników w 84 krajach, a roczna wartość sprzedaży jej produktów wynosi 196 miliardów dolarów. Chcesz odkryć więcej? Odwiedź www.samsung.pl i news.samsung.com

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie