wydarzenia internet technologie ekonomia/biznes/finanse

Warszawska firma Engave w finale międzynarodowego konkursu EBA

09.01.2017 | Engave

O wygranej decydują głosy internautów

Warszawska firma Engave została finalistą prestiżowego konkursu European Business Awards, który ma wyłonić najbardziej innowacyjne europejskie przedsiębiorstwa z różnych branż. Od 9 stycznia firma walczy o głosy internautów, którzy zdecydują o wygranej. Każdy głos ma znaczenie.

Engave z powodzeniem przeszedł eliminacje konkursowe. Wraz z 27 finalistami z Polski zakwalifikował się do kolejnego etapu zmagań, w którym niezależne jury przyznaje nagrody „Ruban d’Honneur”, a społeczność internautów wybiera swoich kandydatów do tytułu „National Public Champion”.

Firmy z całej Europy, które zakwalifikowały się do II etapu, przygotowały filmy video, w których przekonują internautów, dlaczego warto oddać na nie głos. Niezależna kapituła sędziowska nagrodzi wybrane firmy statusem „Ruban d’Honneur”. Zwycięzcy spotkają się następnie w wielkim finale.

Równolegle rozpoczęło się dwustopniowe głosowanie internautów. Na tym etapie stawką jest tytuł „National Public Champion”. Wszystkie filmy nagrane przez Krajowych Mistrzów zostały już umieszczone na stronie konkursu, a firma, której video otrzyma najwięcej głosów, zdobędzie tytuł.

Engave reprezentuje Polskę jako przedstawiciel branży IT. Jury konkursowe doceniło sukcesy firmy, etyczne działanie w biznesie oraz innowacyjność stosowanych rozwiązań. Jako jedyna w Polsce firma Engave posiada w pełni wyposażone laboratorium rozwiązań infrastrukturalnych Engave Performance Lab. Niedawno na rynku zadebiutowało także AlterVi by Engave – rozwiązanie umożliwiające każdej firmie ciągłość dostępu do danych dotychczas osiągalną tylko w największych organizacjach.

Zapraszamy wszystkich naszych współpracowników, partnerów oraz sympatyków do obejrzenia naszego filmu, który jest już dostępny w sieci. Każdy głos oddany na naszą firmę pomoże promować polski biznes za granicą – mówi Dominik Żochowski, prezes Engave.

Jak można zagłosować?

European Business Awards to ważny, niezależny, międzynarodowy konkurs. Jego celem jest nagradzanie i promowanie innowacyjności w europejskim biznesie. EBA cieszy się dużym prestiżem i wpływa na rozpoznawalność marek inspirując firmy do dalszego rozwoju.

W konkursie European Business Awards biorą udział największe europejskie firmy. W tegorocznej edycji o tytuł narodowego championa walczy aż 28 znanych polskich firm. W edycji 2015/2016 dzięki głosom internautów miano „National Public Champion" zdobyła firma Sii Sp. z o.o. Natomiast niezależne jury wyróżniło firmę OSTC Poland tytułem „Ruban d’Honneur". Kluczowe jest jednak głosowanie internautów – to dzięki ich głosom uczestnicy konkursu mogą zawalczyć o pozycję „European Public Champion". W ubiegłorocznej edycji konkursu oddano ponad 227 tysięcy głosów z całego świata.

O Engave

Engave dostarcza kompleksowe rozwiązania z dziedziny bezpieczeństwa, przechowywania danych oraz wirtualizacji, optymalizując koszty obsługi IT dla swoich klientów. Oferta firmy składa się z precyzyjnie wybranych, unikatowych technologii pochodzących od skrupulatnie dobranych dostawców oraz opracowanych przez własny dział badań i rozwoju.

Engave oferuje kompleksową obsługę: proponuje, prezentuje, testuje, wdraża i serwisuje rozwiązania. Jako jedyna w Polsce firma posiada w pełni wyposażone laboratorium rozwiązań infrastrukturalnych Engave Performance Lab.

O Engave