nowe produkty/usługi kultura/sztuka/rozrywka media/marketing/reklama

Pin-upowy kalendarz Rossmanna na 2017 r.

Po raz siódmy firma Rossmann przygotowała kalendarz, w którym modelkami były panie na co dzień pracujące w naszych drogeriach. Tym razem w stylu pin-up girl.

– Do zrobienia kalendarza zachęcają nas same dziewczyny. Już od wakacji dopytywały, czy w tym roku też będzie. Zależało nam na tym, aby był bardzo kobiecy, stąd pomysł na styl pin-up i fantastyczną młodą fotografkę, Sonię Szóstak – mówi Agata Nowakowska, rzeczniczka Rossmanna.

Do tegorocznej edycji zgłosiła się rekordowa liczba 350 kandydatek. Wybór był naprawdę trudny. Sesja odbyła się w Warszawie, przyjechały panie m.in. ze: Szczecina, Koszalina, Łodzi, Głogowa, Przemyśla czy Brzegu.

– To moja pierwsza profesjonalna sesja zdjęciowa. Gdy zobaczyłam ogłoszenie o castingu do kalendarza, od razu się zgłosiłam. Wysłałam swoje zdjęcia i się udało. W Warszawie podczas sesji czekały na mnie same zaskoczenia, zaczynając od tematyki aż po samą organizację i atmosferę. Pokochałam pin-up. Nie wiedziałam, że przy takiej produkcji pracuje aż tyle osób – mówi Angelika Czerwiec (dziewczyna lutego), ze sklepu Rossmanna w Koszalinie.

– Dawno nie dostałam tyle pozytywnej energii. Interesuję się fotografią, więc byłam szczęśliwa mogąc patrzeć na pracę profesjonalistów. Pasjonuję się modą, więc czułam się jak ryba w wodzie – mówi Paulina Rudyk, ze sklepu w Brzegu.

Sesję wykonała dla nas młoda, ale już robiąca międzynarodową karierę Sonia Szóstak. To absolwentka fotografii w Państwowej Wyższej Szkole Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej im. Leona Schillera w Łodzi.  Swoje zdjęcia prezentowała na wystawach m.in. w: Berlinie, Paryżu czy Mediolanie. Były publikowane w najpopularniejszych magazynach kobiecych jak: Vogue, Elle, K-Mag, Glamour czy Harper’s Bazaar.

– To była duża przyjemność pracować przy tym projekcie. Najbardziej cieszy mnie, że głównym aktorkami były silne i pewne siebie kobiety, a ja uwielbiam portretować takie osoby – powiedziała nam Sonia Szóstak.

Rzecznik Prasowy Rossmann SDP Sp. z o.o., +48 691 521 009
Agata Nowakowska