nowe produkty/usługi handel towary konsumpcyjne

MAKRO partnerem poradnika ,,Wine Folly”

,,Wino. Praktyczny poradnik. Wine Folly” to bestsellerowa nowość na rynku poradników dla amatorów i koneserów wina, stanowiąca książkową wersję nagradzanego wieloma prestiżowymi nagrodami serwisu winefolly.com. Partnerem wydania jest sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska.

,,Wine Folly” to lektura pełna praktycznych informacji na temat wina, przedstawionych w formie ilustracji i grafik. Książka wyróżniona została prestiżową nagrodą „The Gourmand World Cookbook Awards” w kategorii „The Best Wine Book Translation”.

Autorzy poradnika, Madeline Puckette i Justin Hammack, w przystępny sposób przekazują wiedzę z zakresu metod degustacji, serwowania, czy łączenia win z wybranymi potrawami. W książce zaprezentowane zostały m.in. mapy winiarskie oraz porady dla poszukiwaczy win i regionów powszechnie niedocenianych. Poradnik ukazał się nakładem oficyny wydawniczej Dream Books.

Partnerem wydania jest sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska zapewniająca zarówno szeroki asortyment, jak i fachowe porady i doradztwo w zakresie win. Na początku br. firma zainauguruje kolejną edycję ogólnopolskich wydarzeń z cyklu ,,Szef dla Szefów”, których tematem przewodnim będzie m.in. edukacja w dziedzinie win.

W ofercie MAKRO znajduje się ponad 1000 pozycji pochodzących z 20 krajów, m.in. Cloudy Bay (Nowa Zelandia), Torres (Hiszpania), Marani (Gruzja), Penfolds (Australia), M. Chapoutier (Francja) oraz polskie wina z Winnicy Płochockich i Winnicy Adoria. W MAKRO dostępna jest również na wyłączność szeroka selekcja ekskluzywnych win marki własnej oraz win bio. Wyjątkowym rozwiązaniem dla klientów z sektora gastronomicznego są wina typu BiB (Bag in Box), wyróżniające się dużym formatem i hermetycznym opakowaniem.

Dla swoich klientów sieć oferuje również kompleksową obsługę w zakresie doradztwa w zakresie m.in. indywidualnego doboru win do profilu lokalu gastronomicznego, czy układania karty win do istniejącego menu.

Menedżer ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej , MAKRO Cash & Carry Polska

magdalena.figurna@makro.pl