media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

ING wysoko na podium w rankingu „Przyjazny Bank Newsweeka”

22.09.2016 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

ING Bank Śląski zajął 2 miejsce w kategorii „Bank dla Kowalskiego” oraz 1 miejsce w kategorii „Bankowość hipoteczna” w najnowszym rankingu „Przyjazny Bank Newsweeka”. W pierwszej kategorii oceniono obsługę w placówkach bankowych, a w kolejnej warunki na jakich banki udzielają kredytów hipotecznych.

- Przyznane wyróżnienia to dla nas ogromna satysfakcja. Chcemy, aby klienci mieli jak najlepsze doświadczenia we współpracy i kontaktach z naszym bankiem. Dlatego nieustannie pracujemy nad dostarczaniem rozwiązań i produktów dopasowanych do potrzeb i oczekiwań klientów. Nagrody Newsweeka są potwierdzeniem, że właściwie realizujemy przyjętą strategię - powiedział Marcin Giżycki, wiceprezes ING Banku Śląskiego.

Ranking został przygotowany przez tygodnik Newsweek, we współpracy z firmą badawczą Millward Brown. Audytorzy, którzy wcielali się w rolę tajemniczych klientów, odwiedzili ponad 300 placówek bankowych w całej Polsce, a także kontaktowali się z bankami przez internet i telefon.

Na każdym etapie badania audytorzy oceniali jakość kontaktu z klientem, w tym zaangażowanie i kompetencje pracowników oraz skuteczność. W przypadku usług internetowych, punkty przyznano za funkcjonalność usług, a także efektywność systemu transakcyjnego. Suma tych punktów decydowała o pozycji banku w poszczególnych kategoriach rankingu.

Pełne informacje nt. rankingu „Przyjazny Bank Newsweeka” są dostępne na stronie.

Ewa Szerszeń
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

ewa.szerszen@ing.pl

tel: +48 22 820-4117

Ewa Szerszeń
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

ewa.szerszen@ing.pl

tel: +48 22 820-4117