nowe produkty/usługi technologie

Smartfon LG V20 z najwyższą jakością dźwięku od Bang&Olufsen

30.08.2016 | LG Electronics

Piękne brzmienie, z którego słynie sprzęt Bang &Olufsen oraz zaawansowana technologia smartfonów LG gwarantują wyjątkowe wrażenia słuchowe

Firma LG Electronics poinformowała, iż zapowiadany model V20 będzie wyposażony w najwyżej jakości podzespoły oraz wyspecjalizowane funkcje odtwarzania dźwięku opracowane we współpracy z wiodącym producentem sprzętu audio klasy premium – firmą B&O PLAY. Dzięki ponad 90-letniej tradycji marki Bang & Olufsen w tworzeniu urządzeń gwarantujących najwyższą jakość dźwięku i wyjątkowe wzornictwo, nowy model LG V20 zaspokoi potrzeby nawet najbardziej wymagających użytkowników.

Priorytetem współpracy firm LG oraz B&O PLAY była optymalizacja funkcji odtwarzania dźwięku oraz zapewnienie użytkownikom smartfona V20 najlepszych wrażeń podczas słuchania ulubionej muzyki. Filozofią firmy B&O PLAY jest odtwarzanie naturalnego i zrównoważonego dźwięku w urządzeniach przenośnych. By zagwarantować użytkownikom najlepszą jakość, smartfon V20 będzie dostępny w zestawie ze słuchawkami B&O PLAY oraz pakietem specjalnie zaprojektowanych tapet, między innymi z oficjalnym logo B&O PLAY, jako certyfikatem najwyższej jakości dźwięku.

Współpraca z LG stanowi znakomitą okazję, aby zaprezentować doświadczenie firmy B&O PLAY w dziedzinie technologii audio, doskonałości wzornictwa oraz filozofii zorientowanej na potrzeby użytkowników” powiedział Henrik Taudorf Lorensen, prezes firmy B&O PLAY. „Nowy smartfon z serii LG V zapewni użytkownikom niespotykany dotąd poziom jakości dźwięku”.

Jestem bardzo zadowolony z bliskiej współpracy z firmą B&O PLAY, którą zapoczątkowaliśmy opracowując moduł dźwiękowy Hi-Fi Plus z rozwiązaniami B&O PLAY, a obecnie kontynuujemy przygotowując smartfon V20” powiedział Juno Cho, prezes firmy LG Electronics oraz działu Mobile Communications. „Coraz większe grono konsumentów chce, aby smartfony zapewniały wyższą niż dotychczas jakość odtwarzanego dźwięku i jestem przekonany, że model V20 spełni te oczekiwania”.

O firmie LG Electronics, Inc.

Firma LG Electronics Inc. jest jednym z głównych światowych producentów oferujących innowacyjne technologie w dziedzinie elektroniki użytkowej, urządzeń mobilnych oraz sprzętu AGD. LG zatrudnia 77 000 osób w 125 oddziałach na całym świecie. W roku 2015 globalna sprzedaż firmy osiągnęła wartość 48,8 miliarda USD. Działalność LG Electronics obejmuje cztery działy: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution oraz Vehicle Components. LG jest jednym z największych na świecie producentów płaskich telewizorów, urządzeń mobilnych, klimatyzatorów, pralek oraz lodówek. W roku 2016 firma otrzymała tytuł ENERGY STAR® Partner of the Year. Więcej informacji pod adresem www.lg.com oraz www.lge.pl.

Dział Mobile Communications firmy LG Electronics

Dział Mobile Communications firmy LG Electronics jest jednym z wiodących, światowych producentów innowacyjnych urządzeń mobilnych. Stosując przełomowe technologie oraz innowacyjne wzornictwo, firma LG opracowuje kolejne funkcjonalne produkty, stale rozwijając nowe rozwiązania z zakresu wyświetlaczy, baterii, optyki aparatu oraz łączności LTE. W ten sposób firma LG Electronics tworzy szeroką ofertę smartfonów i akcesoriów mobilnych pasujących do stylu życia konsumentów na całym świecie. LG stara się zapewnić zabawy mobilnej, która rozciąga się poza zakres tradycyjnych smartfonów. Więcej informacji pod adresem www.lg.com oraz www.lge.pl.

O firmie LG Electronics, Inc.

Dział Mobile Communications firmy LG Electronics