nowe produkty/usługi technologie ekonomia/biznes/finanse

Nowości w mobilnym mBanku: 3D Touch i ubezpieczenie w dwie minuty

29.04.2016 | Grupa mBank

Aplikacja mobilna mBanku wzbogaciła się o szereg nowości. Wśród nich znajdują się ubezpieczenie turystyczne przydatne w rozpoczynającym się właśnie okresie urlopowym, a także rozwiązanie dla posiadaczy iPhone’ów 6s i 6s Plus – wykorzystujące funkcję 3D Touch.

Dzięki zastosowaniu 3D Touch, wystarczy mocniej dotknąć ikonę aplikacji w systemie iOS, aby wywołać menu podstawowych funkcji – tych samych, które użytkownik ustawił w układzie „planet” widocznym na ekranie głównym mBankowej aplikacji. Oznacza to znaczące przyspieszenie w dostępie do podstawowych i najczęściej wykorzystywanych przez klientów funkcji.

Kolejną nowością jest możliwość zakupu mobilnego ubezpieczenia turystycznego. Można je uruchomić nawet w ostatniej chwili przed wyjazdem, na lotnisku czy dworcu kolejowym. Poprzez zastosowanie uproszczonego wniosku o produkt, zakończonego autoryzacją kodem PIN z aplikacji, zakup polisy zajmie nie więcej niż dwie minuty. Niezbędne informacje i dokumenty do polisy przesyłane są klientowi przed dokonaniem zakupu mailem.

Jednocześnie szereg nowych funkcji otrzymają użytkownicy korzystający z aplikacji mBanku na platformie Windows Phone. Wśród nich znajdą się m.in. nowe oferty depozytowe, kredyt gotówkowy na jedno kliknięcie oraz możliwość zmiany limitów transakcyjnych dla kart. Kolejne zmiany w tej aplikacji to dostęp do informacji i o posiadanych kredytach, jak również możliwość kategoryzacji, tagowania oraz dodawania komentarzy do operacji w historii transakcji.