media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

ING Bank Śląski oferuje najlepsze konto dla przedsiębiorców

31.07.2015 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

Redakcja portalu TotalMoney.pl porównała oferty kont dla przedsiębiorców. Konto Direct dla Firmy w ING Banku Śląskim zajęło pierwsze miejsce w rankingu kont dla firm z dwuletnim stażem.

Na potrzeby rankingu redakcja przyjęła, że szuka konta dla firmy działającej na rynku od ponad 2 lat, aktywnie korzystającej z konta. Firma nie jest w stanie zadeklarować utrzymywania określonego salda na rachunku w miesiącu. Wykonuje z konta przelewy do ZUS i US oraz innych krajowych przelewów zewnętrznych, a także płatności kartą na kwotę ok. 1 000 zł miesięcznie. Firma znaczną część przychodów otrzymuje w gotówce, w związku z tym potrzebuje regularnie wpłacać ją na rachunek. Zdarza jej się także wypłacać gotówkę z bankomatów.

O wynikach rankingu zadecydowała całkowita suma miesięcznych opłat jakie ponosi przedsiębiorca korzystając z rachunku, m.in. za użytkowanie karty, przelewy, wypłaty z bankomatów czy wpłaty gotówki. Dodatkowe punkty przyznawano za możliwość skorzystania z kredytu w formie dopuszczalnego salda debetowego.

Jak podaje redakcja portalu TotalMoney.pl, w ING Banku Śląskim: „Prowadzenie rachunku i przelewy internetowe są darmowe po spełnieniu dość prostego warunku aktywności (wykonanie przynajmniej jednego przelewu do ZUS lub US w miesiącu bądź zapewnienie wpływów na konto w wysokości 2 000 zł miesięcznie). Bezpłatne w ING są także wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce oraz wpłaty we wpłatomatach zlokalizowanych we wszystkich placówkach banku. Korzystanie z karty kosztuje 0 zł pod warunkiem dokonania nią transakcji bezgotówkowych na kwotę min. 300 zł miesięcznie, w przeciwnym razie opłata wynosi 7 zł. Przedsiębiorca może także liczyć  na linię kredytową w rachunku - do 200 tys. zł bez zabezpieczeń lub do 500 tys. zł z zabezpieczeniem.”

Więcej informacji o rankingu na stronie TotalMoney.pl

Ewa Szerszeń
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

ewa.szerszen@ing.pl

tel: +48 22 820-4117

Ewa Szerszeń
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

ewa.szerszen@ing.pl

tel: +48 22 820-4117