media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

Bank Pocztowy – Zawsze przy Tobie

23.09.2014 | Bank Pocztowy SA

Ruszyła nowa kampania reklamowa Banku Pocztowego. Nowe spoty można zobaczyć przez najbliższe trzy miesiące w głównych kanałach telewizyjnych.

– Kampania promuje nową ofertę Banku Pocztowego – Pocztowe Konto ZawszeDarmowe. Bohaterom naszego spotu towarzyszą Aniołowie. Pozytywna postać Anioła Stróża pomaga nam zakomunikować fakt, że Klienci Banku Pocztowego to ludzie rozsądni, odpowiedzialnie traktujący swoje pieniądze. A Bank Pocztowy opiekuje się nimi, dba o ich wygodę, spokój i bezpieczeństwo, oferując uczciwą ofertę i będąc zaufanym strażnikiem finansów. Kampania telewizyjna prezentuje również nasze nowe logo - mówi Ewelina Sadowska-Pilc, Dyrektor Departamentu Marketingu i PR Banku Pocztowego.

Bank Pocztowy przygotował dwie wersje spotów:  30- i 15-sekundową. Kampania zaczęła się 20 września br. i potrwa do końca listopada. Obejmuje telewizję (wszystkie główne kanały i wybrane stacje tematyczne), placówki Banku oraz Poczty Polskiej (ulotki, plakaty). Reklamy można również zobaczyć poprzez kanał YouTube Banku Pocztowego.

Kreacje telewizyjne i BTL przygotowała dla Banku Pocztowego agencja Ambasada BC. Spot został wyreżyserowany przez Łukasza Zadrzyńskiego. Za produkcję odpowiada Opus Film, a media zakupił dom mediowy Effective Media.

15 września br. Bank wprowadził do oferty  Pocztowe Konto ZawszeDarmowe. Otwarcie i prowadzenie rachunku jest bezpłatne, bez żadnych warunków i z dożywotnią gwarancją. Osoby, które będą korzystać z karty płatniczej na kwotę 300 zł w miesiącu będą zwolnione z opłaty za kartę. Dodatkowo Klienci mogą skorzystać z atrakcyjnych programów lojalnościowych. Pocztowy Program Ubezpieczeniowy gwarantuje zwrot do 10% składki ratalnej za ubezpieczenie kupione w Placówkach Banku lub Poczty Polskiej. Pakiet Pocztowy umożliwia Klientom zwrot 10% kosztów poniesionych na zakup. m.in. listów czy paczek.

Posiadacze Pocztowego Konta Nestor otrzymają do 5% zwrotu wydatków poniesionych w aptekach.

Zaletą Pocztowego Konta ZawszeDarmowego jest dostęp do sieci 5000 bankomatów bez ponoszenia kosztów prowizji za wypłatę środków. Osoby, które chcą korzystać ze wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie bez prowizji mogą kupić pakiet za zaledwie 5 zł miesięcznie.

Nowym reklamom telewizyjnym towarzyszy odświeżona identyfikacja wizualna Banku Pocztowego. Nowe logo jest tożsame z nową identyfikacją Poczty Polskiej.  Zmienione zostało logo, jak również wszystkie materiały reklamowe BTL. Bank przygotował również nowe karty płatnicze i kredytowe dla Klientów indywidualnych i mikroprzedsiębiorców.

Bank Pocztowy do końca roku będzie stopniowo rewitalizował Placówki i Mikrooddziały. Do końca roku zmienione zostanie zewnętrzne oznaczenie sieci Banku Pocztowego. Pełna rewitalizacja obejmie w pierwszej kolejności Placówki w Elblągu, Wrocławiu i Gorzowie Wielkopolskim.

Rzecznik Prasowy, Bank Pocztowy SA

b.trzcinski@pocztowy.pl