budownictwo/nieruchomości praca

Nathaniel Robinson globalnym dyrektorem ds. inwestycji i wiceprezesem ds. planowania strategicznego w Cushman & Wakefield

20.04.2018 | Cushman & Wakefield
Nathaniel Robinson będzie odgrywał kluczową rolę w kształtowaniu strategii biznesowej oraz alokacji kapitału inwestycyjnego w firmie

Nathaniel Robinson awansował na stanowisko globalnego dyrektora ds. inwestycji i wiceprezesa ds. planowania strategicznego w międzynarodowej firmie doradczej Cushman & Wakefield. Wcześniej zdobył bogate doświadczenie w zakresie inwestycji strategicznych firmy oraz fuzji i przejęć.

W nowej roli Nathaniel Robinson będzie odpowiadał za kształtowanie szerszej strategii biznesowej firmy oraz alokowanie kapitału. Będzie blisko współpracował z Brettem Whitem, dyrektorem generalnym Cushman & Wakefield, w chicagowskim biurze firmy.

Nathaniel Robinson ma ponad 15-letnie doświadczenie w zakresie planowania strategicznego i inwestycji. Przed dołączeniem do Cushman & Wakefield w 2016 roku pełnił funkcję Partnera Inwestycyjnego w Virgo Capital, a wcześniej pracował w Global Technology Group należącej do Morgan Stanley, doradzając czołowym firmom internetowym i tworzącym oprogramowanie w zakresie przejęć, zbywania aktywów i joint ventures. Nathaniel Robinson jest także współzałożycielem i byłym prezesem firmy PhillyCarShare, którą następnie przejął koncern Enterprise Holdings.

O Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield jest wiodącą na świecie firmą świadczącą usługi na rynku nieruchomości komercyjnych. Wspiera klientów w podejmowaniu decyzji wpływających na sposób, w jaki ludzie pracują, robią zakupy i spędzają wolny czas. Dogłębna znajomość rynków lokalnych oraz globalna perspektywa naszych 45 tysięcy pracowników w ponad 70 krajach, a także wykorzystanie unikalnej platformy nowoczesnych rozwiązań, pozwalają najemcom i inwestorom na optymalizację wartości nieruchomości. Cushman & Wakefield należy do grupy największych firm doradczych na rynku nieruchomości komercyjnych na świecie. Jej przychody są szacowane na 6 mld USD. Do najważniejszych usług świadczonych przez firmę należą pośrednictwo w wynajmie powierzchni, kompleksowe zarządzanie nieruchomościami, obsługa transakcji na rynkach kapitałowych, zarządzanie obiektami (C&W Services), globalna obsługa najemców, zarządzanie inwestycjami i aktywami (DTZ Investors) oraz usługi w zakresie realizacji projektów i inwestycji deweloperskich, reprezentacji najemców, wyceny i doradztwa. W 2017 roku firma Cushman & Wakefield obchodzi stulecie swojej działalności – od 100 lat pomaga klientom w osiąganiu celów biznesowych. Więcej informacji na stronie www.cushmanwakefield.com oraz na Twitterze: @CushWake.

O Cushman & Wakefield