wydarzenia zdrowie media/marketing/reklama

TEEKANNE Polska partnerem 17. PZU Cracovia Maraton

20.04.2018 | TEEKANNE Polska

W najbliższy weekend w Krakowie odbędzie się 17.PZU Cracovia Maraton. Po raz kolejny partnerem wydarzenia została marka TEEKANNE. Uczestnicy będą mogli spróbować m.in. smaków zielonych herbat TEEKANNE Green Tea.

17. edycja najważniejszej imprezy biegowej w Krakowie, jednej z największych w Polsce, zaliczanej do Korony Maratonów Polskich, zorganizowana zostanie 22 kwietnia 2018 roku. Po raz kolejny, start i meta usytuowane będą na krakowskim Rynku Głównym. Zgodnie z hasłem imprezy: „z historią w tle”, uczestnicy maratonu przebiegną obok wielu zabytków Krakowa.

- Jako marka chętnie angażujemy się w wydarzenia biegowe organizowane w naszym regionie, prezentując biegaczom produkty idealne dla osób dbających o dobre samopoczucie – mówi Joanna Fijałkowska, Trade Marketing Manager TEEKANNE Polska. – W tym roku przekazaliśmy organizatorom Cracovia Maraton, poza produktami przeznaczonymi dla uczestników głównej imprezy, pakiety herbacianych nagród dla uczestników 13. Mini Maratonu im. Piotra Gładkiego, który odbędzie się w sobotę na krakowskich Błoniach – dodaje.

Organizowany od 2002 roku Cracovia Maraton to jedna z najpopularniejszych imprez biegowych w Polsce. Jest to też najbardziej międzynarodowy spośród wszystkich polskich maratonów, z najwyższą w kraju frekwencją uczestników z zagranicy.

Marka TEEKANNE już teraz zapowiada udział w kolejnych wydarzeniach biegowych w rozpoczynającym się sezonie.

Koncern TEEKANNE to ponad 130 lat doświadczenia w zakresie produkcji herbaty. Wykwalifikowani specjaliści nieustannie pracują nad stworzeniem kolejnych, oryginalnych wariantów smakowych herbaty, które dostarczają niezapomnianych wrażeń konsumentom w różnych zakątkach świata. Siedziba firmy TEEKANNE POLSKA mieści się w Krakowie, a główna filia znajduje się w Dusseldorfie, w Niemczech (TEEKANNE GmbH & Co. KG).W asortymencie TEEKANNE Polska znajdziemy wiele rodzajów herbat, ponad 80 różnych produktów, które można znaleźć na sklepowych półkach nie tylko w Polsce, ale też w wielu krajach europejskich.

Więcej informacji:

Więcej informacji: