wydarzenia media/marketing/reklama

Hybrydowa Toyota w służbie Bella Skyway Festiwal!

Innowacyjne połączenie nauki i sztuki to myśl, która przyświeca Bella Skyway Festival od samego początku. Imponujące dysze wodne wystrzeliwujące do 10 000 litrów wody czy potężne projektory wyświetlające mappingi 3D to tylko część nowoczesnych technologii w służbie toruńskiego Festiwalu Światła. Do ich grona dołączył niedawno prekursor segmentu SUV, hybrydowy samochód Toyoty – RAV4 Hybrid.

O tym, że Bella Skyway Festival to wydarzenie obfitujące w niezwykłe i niecodzienne inicjatywy nie trzeba nikogo przekonywać. Niemniej praca nad efektami, które zobaczyć będzie można w ostatni tydzień sierpnia, trwa cały rok. Dostrzegli to partnerzy motoryzacyjni festiwalu Toyota Bednarscy, którzy postanowili w użytkowanie przekazać jeden ze swoich pojazdów.

Z Toruńską Agendą Kulturalną współpracujemy już od dłuższego czasu, natomiast chcieliśmy, aby ta współpraca się zacieśniła, dlatego też w ramach tej współpracy postanowiliśmy przekazać w roczne użytkowanie samochód -  hybrydową Toyotę RAV-4. Samochód, który jest przede wszystkim oszczędny, dzięki zastosowanemu napędowi hybrydowemu, ale również jest samochodem przyjaznym dla środowiska – tłumaczy Maciej Bednarski, Kierownik Działu Handlowego Toyota Toruń.

Taki gest to nie tylko ogromne wsparcie dla Bella Skyway Festival, ale także dla toruńskiej kultury. Warto jednak zaznaczyć, że to także wkład w czystsze powietrze w Toruniu, o które magistrat zabiega już od 2013 roku.

Warto pamiętać, że załatwiając bardzo wiele formalności czy spraw organizacyjnych związanych z festiwalem, przemieszczamy się po mieście, w różnych jego miejscach, także w okolicach zespołu staromiejskiego. Tam, jak zawsze pozostaje otwarta kwestia parkowania, i ważne, jako samochód hybrydowy, taki, który korzysta z napędu elektrycznego, ten samochód parkuje na toruńskiej Starówce za darmo. – Przemysław Draheim, Rzecznik prasowy Toruńskiej Agendy Kulturalnej.

Oficjalne przekazanie Toyoty RAV-4 odbyło się w autoryzowanej stacji Toyota Bednarscy. Więcej do zobaczenia na antenie Telewizji Toruń 20.04. w  piątek o godz. 20:15 i 22:00 oraz 21.04 w sobotę o 10:15 i 12:15.

10. Bella Skyway Festival odbędzie się w Toruniu, w dniach 21–26 sierpnia 2018 roku.
Organizatorami Bella Skyway Festival są Miasto Toruń i Toruńska Agenda Kulturalna.
Sponsorem tytularnym wydarzenia jest TZMO S.A. i Marka Bella.
Partnerem głównym festiwalu jest Województwo Kujawsko-Pomorskie.

bsf_2018_belka.png

Zmotoryzowanych uczestników wydarzeń informujemy o możliwości skorzystania z parkingu strzeżonego partnera Toruńskiej Agendy Kulturalnej — Polskiego Związku Motorowego — pod mostem drogowym im. Józefa Piłsudskiego, przy ulicy Bulwar Filadelfijski 11/15.

fot. Adam Brzoza

Toruńska Agenda Kulturalna