sport technologie

Sportowe emocje z Eurosport Player już teraz w Samsung Smart TV

Aktualne wydarzenia ze świata sportu, w tym Zimowe Igrzyska Olimpijskie Pjongczang 2018, można śledzić za pośrednictwem aplikacji Eurosport Player w Samsung Smart TV z systemem Tizen. Dzięki niej widzowie uzyskują dostęp do relacji na żywo w Eurosport 1 i Eurosport 2 oraz w kanałach dodatkowych, uruchamianych dla wydarzeń specjalnych wyłącznie w Eurosport Player.

Mistrzowie olimpijscy na wyciągnięcie ręki

W ramach aplikacji Eurosport Player fani sportów zimowych mogą na żywo śledzić zmagania sportowców z olimpijskich aren w Pjongczangu. Co więcej, do transmisji można wrócić jeszcze przez 14 dni od daty emisji, dzięki czemu emocje i wspomnienia wywołane złotym skokiem Kamila Stocha można zachować na dłużej.

Poza trwającymi jeszcze Zimowymi Igrzyskami Olimpijskimi w aplikacji Eurosport Player widzowie znajdą cały sezon sportów zimowych, w tym Puchar Świata w Biegach Narciarskich, Narciarstwie Alpejskim i Biathlonie.

Nie tylko sporty zimowe

Kanały dostępne w aplikacji Eurosport Player oferują znacznie więcej niż sporty zimowe. Szczególnie zadowoleni powinni być miłośnicy kolarstwa, gdyż w ramach pakietu obejrzą najważniejsze wyścigi sezonu, w tym Giro d’Italia, Tour de France i La Vuelta a España oraz wrześniowe Mistrzostwa Świata. Na ekranie nie zabraknie także największych gwiazd tenisa, bowiem dzięki aplikacji widzowie zyskają dostęp do wszystkich telewizyjnych kortów Australian Open, Roland Garros i US Open. Znajdzie się także coś dla fanów piłki nożnej – kibice obejrzą dwa mecze każdej kolejki piłkarskiej Ekstraklasy.

Sportowe emocje w najwyższej jakości

Najważniejsze sportowe emocje zasługują na najlepszą oprawę. Dzięki zastosowaniu ulepszonej technologii Quantum Dot, telewizory QLED zapewniają praktycznie 100 proc. natężenia koloru niezależnie od poziomu jasności obrazu, co oznacza, że nawet najbardziej dynamiczne sceny w czasie gry w hokeja czy na boisku lub korcie tenisowym można zobaczyć w nasyconych i realistycznych kolorach. Nowoczesny design, praktycznie bezramkowa konstrukcja i przewód Invisible Connection sprawiają, że nic nie będzie odciągać uwagi od wydarzeń, rozgrywających się na ekranie telewizora. Co ważne, świetna jakość obrazu nie zmienia się ze względu na warunki oświetleniowe panujące w pomieszczeniu.

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie

Samsung inspiruje świat i kształtuje przyszłość poprzez wyjątkowe idee oraz innowacyjne technologie. Firma Samsung aktywnie kreuje i definiuje nowe standardy w świecie telewizorów, smartfonów, urządzeń ubieralnych, tabletów, rozwiązań cyfrowych, systemów sieciowych, pamięci, technologii LSI, półprzewodników oraz rozwiązań LED.
Więcej informacji można znaleźć na stronach: http://samsungmedia.pl oraz http://news.samsung.com.

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie