towary konsumpcyjne

Alkohole Stock Polska w tradycyjnych polskich daniach

18.01.2018 | Stock Polska

Każdy Polak z pewnością zna tradycyjne polskie pierogi z mięsem, kotlety mielone lub befsztyk tatarski. To właśnie z mięsnych potraw słynie słowiańska kuchnia. Nierzadko jest również kojarzona z mocnymi trunkami. W końcu każdy szef kuchni bez wahania zarekomenduje połączenie tatara z setką czystego alkoholu. W warszawskiej Restauracji Elixir w Domu Wódki goście mogą spróbować polskich dań w nowoczesnej odsłonie, które na zasadzie food&vodka pairingu są łączone z trunkami czystymi i smakowymi z portfolio Stock Polska. Specjalne menu będzie dostępne do 21 stycznia br.

Jednym z wzmacniających się trendów w gastronomii jest rosnąca otwartość na nowe smaki. Jednocześnie, jak wynika z raportu Rynku Gastronomicznego w Polsce 2017[1], 80% Polaków najchętniej wybiera lokale z polskim jedzeniem, z kolei jednym z najczęstszych powodów jadania poza domem jest właśnie chęć poznania nowych, nieznanych dotychczas doznań kulinarnych. Restauracja Elixir w Domu Wódki i Stock Polska doskonale wpisują się w te tendencje, czego dowodem jest stworzenie menu polskiej kuchni, które w połączeniu z trunkami Amundsen, Beluga i Saska eksponuje największe walory smakowe poszczególnych potraw. Nowa karta dań jest dostępna dla gości do 21 stycznia br. włącznie. 

- Cieszymy się, że oferowane przez nas marki są doceniane również przez branżę gastronomiczną. Nasi konsumenci rzeczywiście poszukują nowych połączeń kulinarnych, ale tych o wysokiej jakości i z wyczuciem dobrego smaku. Odpowiadając na ich potrzeby, staramy się zatem częściej uczestniczyć w wyselekcjonowanych wydarzeniach gastronomicznych w Polsce. Takim przykładem jest właśnie Tydzień z polską kuchnią oraz markami Amundsen, Beluga i Saska w warszawskiej Restauracji Elixir w Domu Wódki.  – mówi Arkadiusz Słota, Brand Manager marki Beluga.

Menu tygodnia kuchni polskiej w towarzystwie alkoholi mocnych:

Tatar z sezonowanej polędwicy wołowej podawany z żółtkiem 64 C, emulsją musztardową, koreczkami helskimi, lubczykiem i biszkoptem z palonego siana – na życzenie sparowany z alkoholem Beluga Noble.

Pierogi z kaczką podane z musem z młodych buraków, sosem tymiankowym oraz ziołową posypką - na życzenie sparowane z trunkiem Saska o smaku Śliwki Węgierki.

Kotlety mielone przygotowane z wyselekcjonowanej wieprzowiny, podane z pieczoną marchwią, tłuczonym zielonym groszkiem, musem z buraka oraz truflowym puree ziemniaczanym - na życzenie sparowane z wódką Amundsen.

[1] http://www.horecanet.pl/Nasze-media/Raport-Rynek-Gastronomiczny-w-Polsce/2017.aspx

informacje o firmie

***
O Stock Polska

Jesteśmy jednym z wiodących producentów wódek czystych i alkoholi smakowych, drugim największym producentem alkoholu w Polsce. Nasze flagowe marki, takie jak Żołądkowa de Luxe od lat zajmują czołowe pozycje w swoich kategoriach i są doceniane nie tylko przez polskich konsumentów ale również nagradzane w licznych prestiżowych, międzynarodowych konkursach. Nasza firma stanowi ważną część międzynarodowej grupy Stock Spirits Group. Specjalność Stock Polska to zarówno alkohole smakowe: Żołądkowa Gorzka, Lubelskie i Saska oraz dynamicznie rozwijany portfel wódek czystych, w którym znajdują się Żołądkowa de Luxe, Stock Prestige, Amundsen, Orkisz, a także wódki Żubr i 1906.

informacje o firmie

***
O Stock Polska

Jesteśmy jednym z wiodących producentów wódek czystych i alkoholi smakowych, drugim największym producentem alkoholu w Polsce. Nasze flagowe marki, takie jak Żołądkowa de Luxe od lat zajmują czołowe pozycje w swoich kategoriach i są doceniane nie tylko przez polskich konsumentów ale również nagradzane w licznych prestiżowych, międzynarodowych konkursach. Nasza firma stanowi ważną część międzynarodowej grupy Stock Spirits Group. Specjalność Stock Polska to zarówno alkohole smakowe: Żołądkowa Gorzka, Lubelskie i Saska oraz dynamicznie rozwijany portfel wódek czystych, w którym znajdują się Żołądkowa de Luxe, Stock Prestige, Amundsen, Orkisz, a także wódki Żubr i 1906.