nowe produkty/usługi ekonomia/biznes/finanse energetyka

Oferta pakietowa z bonusem 300 zł dla klientów TAURONA

TAURON wprowadził nową ofertę pakietową dla gospodarstw domowych. Klient, który zdecyduje się na prąd i gaz z usługami serwisowymi, otrzyma zwrot za prąd w wysokości 300 zł. Wartość bonusu wpłacana jest na konto rozliczeniowe klienta za energię elektryczną.

Z analiz TAURONA wynika, że pakiet ze zwrotem 300 zł jest obecnie najlepszą cenowo ofertą na rynku dla typowego gospodarstwa domowego, czyli takiego, które zużywa rocznie 2000 kWh energii elektrycznej i 6390 kWh gazu. Poza 300-złotowym zwrotem zaletą oferty jest niska cena prądu i gazu - paliwo gazowe jest tańsze o 5 proc. od taryfy największego sprzedawcy gazu w Polsce. Dodatkowo, w sytuacji spadku cen taryfowych, klient ma możliwość dokonania w ciągu dwóch miesięcy zmiany na inny cennik z bieżącej oferty TAURONA, a w przypadku podwyżek - gwarancję niezmienności ceny.

Na korzyść nowej oferty przemawia również wyróżniający się na rynku pakiet usług serwisowych 24H dla prądu i gazu. Z badań konsumenckich wynika, że zadowolonych jest z nich ponad 85 proc. klientów. Te wyniki potwierdzają, że TAURON dostarcza klientom takich wartości, które są przez nich oczekiwane i doceniane.

Usługi serwisowe z linii 24H to sztandarowe produkty TAURONA, które cieszą się dużym zainteresowaniem klientów. Korzysta z nich obecnie ponad 900 tys. gospodarstw domowych oraz małych i średnich przedsiębiorstw.

Oferowany z bonusem 300 zł pakiet usług serwisowych gwarantuje profesjonalną pomoc w przypadku awarii instalacji elektrycznej i gazowej oraz sprzętu RTV, AGD, PC i urządzeń gazowych. W okresie 3 lat można 6 razy wezwać serwisanta dla prądu i 6 razy serwisanta do urządzeń lub instalacji gazowej. Zakres usługi obejmuje pokrycie kosztów robocizny oraz części zamiennych do kwoty 500 zł w odniesieniu do jednej awarii.

W najnowszej ofercie TAURONA usługi te gwarantowane są z dodatkową korzyścią - niższą o 5 proc. - opłatą handlową za serwis związany z instalacją i urządzeniami elektrycznymi oraz opłatą za usługę gaz z serwisantem.

Pakiet prąd, gaz i usługi serwisowe ze zwrotem za prąd 300 zł można zamówić na stronie internetowej TAURON,  telefonicznie pod numerem 555 444 555 lub w dowolnym punkcie obsługi TAURONA.

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch

lukasz.zimnoch@tauron.pl

TAURON Polska Energia SA jest spółką holdingową w grupie kapitałowej, która zajmuje się wydobyciem węgla, wytwarzaniem, dystrybucją i sprzedażą energii. Grupa TAURON obejmuje swoim działaniem 18 proc. powierzchni kraju i jest jednym z największych podmiotów gospodarczych w Polsce, w tym największym dystrybutorem oraz drugim sprzedawcą i wytwórcą energii elektrycznej. W skład Grupy TAURON wchodzą m.in. TAURON Wytwarzanie, TAURON Dystrybucja, TAURON Sprzedaż, TAURON Obsługa Klienta, TAURON Wydobycie, TAURON Ekoenergia oraz TAURON Ciepło. Od 2010 roku akcje TAURON Polska Energia SA notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie m.in. w indeksach WIG20 i WIG30. Spółka wchodzi w skład indeksu spółek odpowiedzialnych społecznie RESPECT Index.

Rzecznik Prasowy, TAURON Polska Energia
Łukasz Zimnoch